Xindl X přichází s pátým albem. Kvadraturu záchranného kruhu uvádí nový singl Popelka

Xindl X přichází s pátým albem. Kvadraturu záchranného kruhu uvádí nový singl Popelka 

Populární český písničkář Xindl X vybočuje s novým singlem Popelka ze zajetých kolejí. Optimismus a svižné tempo střídá střídmá vážnost, která zároveň uvádí umělcovo nové autorské album. Kvadratura záchranného kruhu vyjde 23. září, a jak napovídá samotný název a baladická Popelka, bude především o příbězích lidí topících se ve vodě nebo vlastních problémech.

Zatímco první singl Na vodě se svým optimistickým laděním a svižností vévodil špičkám hitparád přes půl roku, v baladě Popelka se Xindl X pouští do pro něj poměrně atypicky vážné tématiky. „Píseň i klip jsou portrétem jedné ztracené existence ve víru velkoměsta. Holky, co se snaží přesvědčit svoje okolí i sama sebe o tom, že život je jeden velký mejdan, aby maskovala vlastní samotu. Věřím, že spousta dívek a žen se v té písni najde,“ vysvětluje písničkář.

O lidech topících se ve svých problémech bude i zbytek repertoáru alba Kvadratura záchranného kruhu, které Popelka uvádí. Na pultech ho můžeme očekávat již 23. září, kdy kromě anoncující balady a otevírajícího singlu Na vodě přidá navrch dalších osm zádumčivých kousků. „Všechny písně vyprávějí příběhy topících se lidí. Ať už doslova nebo v přeneseném slova smyslu. Topících se ve vodě nebo ve vlastních problémech stejně neřešitelných jako je kvadratura kruhu,“ říká Xindl X.

Na rozdíl od předchozího alba Čecháček Made bude ovšem jediným pojítkem mezi všemi singly právě zmíněný motiv lidí topících se ve vlastních problémech. „Jinak jsem se snažil, aby deska byla náladami i tématy co nejpestřejší,“ popisuje Kvadraturu záchranného kruhu Xindl X.

 

Stejně jako poslední tři vydaná alba i tuto v pořadí již pátou desku produkoval Dalibor Cidlinský jr., který v koncertní kapele populárního písničkáře obstarává hru na piano, banjo, mandolínu a kytaru. Právě přirozený zvuk těchto akustických nástrojů v Kvadratuře také uslyšíme. Baladická Popelka je toho skvělým příkladem.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!