Pink Floyd se dočkají retrospektivní výstavy. Připraví ji prestižní londýnské muzeum

Pink Floyd se dočkají retrospektivní výstavy. Připraví ji prestižní londýnské muzeum  

Britské rockové kapele Pink Floyd bude věnována velká retrospektivní výstava, kterou pro ni uspořádá londýnské Muzeum královny Viktorie a prince Alberta. Expozice se zaměří na půl století trvající tvorbu této hudební legendy, a to od prvního singlu Arnold Layne až po současnost.

Výstava The Pink Floyd: Jejich ostatky odstartuje v květnu příštího roku a nabídne nebývale inovativní a multismyslový zážitek. Návštěvníky provede neobyčejným světem kapely Pink Floyd, přičemž se zaměří nejen na jejich hudbu a záběry z koncertů, ale také na oblast designu a fotografie. Exhibice bude obsahovat plakáty, obaly desek, ale také třeba pódiové kulisy významných koncertů a další rekvizity, které přiblíží oblíbenou kapelu z nejrůznějších úhlů.

„Kromě toho, že kapela vytvořila neobyčejnou muziku, je také již pět desetiletí průkopníkem v propojování zvuku a zraku. Od jejího vystoupení v brzkých šedesátých letech s experimentální světelnou show přes okázalé stadiónové rockové koncerty až k ikonickým obalům alb,“ vysvětluje ředitel muzea Martin Roth.

Výstava nabídne více než 350 exponátů. Některé z nich nebyly ještě nikdy určené očím veřejnosti. Velkým lákadlem má být také dosud neuveřejněný záznam koncertu kapely, který bude doprovázen speciální laserovou show vytvořenou speciálně pro tyto účely.

Výstava navazuje na obrovský úspěch podobné retrospektivní expozice Davida Bowieho, kterou uspořádalo muzeum před čtyřmi roky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!