Nešťastná cesta české verze muzikálu Romeo a Julie končí. Pořadatelé ruší zbylá představení

Nešťastná cesta české verze muzikálu Romeo a Julie končí. Pořadatelé ruší zbylá představení  

České nastudování původně francouzského muzikálu Romeo a Julie, které se již od svého počátku potýkalo s vážnými problémy, definitivně končí. Nedočkají se ho ani ti, kteří již mají zakoupené lístky na podzimní představení. Ta totiž byla zrušena bez náhrady. Muzikál už dále uváděn nebude.

Muzikál Romeo a Julie vytvořil na motivy stejnojmenné hry od Williama Shakespeara francouzský autor Gérard Presgurvic. Od roku 2001 se hrál po celém světě a v září roku 2015 se dočkal také své premiéry v České republice. Režie se ujal Libor Vaculík a v obsazení se objevovala taková jména jako Bára Basiková, Helena Vondráčková, Jitka Čvančarová, Kamil Střihavka či Petr Kolář.

Hned v říjnu se ale začala plánovaná představení rušit. Nejprve měly být důvodem technické opravy scény, později se však vynořovaly informace, že produkčnímu týmu došly peníze a nemá na plat herců ani pronájem sálu. Muzikál Romeo a Julie tak nešťastně opustil po několika představeních pražskou muzikálovou scénu.

Tento rok se ale muzikál opět vrátil, a to s novým pořadatelským týmem a na novém místě. A tak se v květnu dočkali všichni fanoušci nových představení v Divadle Hybernia. Obsazení zůstalo téměř totožné, změny se týkaly především kostýmů a přizpůsobení scény menšímu pódiu. Muzikál sklízel velmi pochvalné reakce od návštěvníků i kladné recenze od divadelních kritiků. I tak se ale svého pokračování již nedočká.

Produkční společnost EVER PRODUCTION totiž před pár dny oznámila, že další pokračování muzikálu již nebude. Navíc zrušila i již naplánovaná představení, a to bez náhrady. Vstupenky je možno vracet na místě jejich zakoupení. Další uvedení pořadatelé vylučují.

Tak v České republice končí neslavná cesta světového muzikálového díla, které i přes nesporné kvality a jedinečnou hudbu Gérarda Presgurvice nebylo schopné překonat produkční problémy. Muzikáloví fanoušci tak mohou jen doufat, že se tohoto nezdaru ostatní týmy nezaleknou a i Česká republika se bude moci pochlubit dalšími světovými muzikálovými hity. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Hybernia

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!