Václav Neckář slaví 50 let od vydání prvního alba novým singlem i videoklipem

Václav Neckář slaví 50 let od vydání prvního alba novým singlem i videoklipem  

Oblíbený český zpěvák a herec Václav Neckář vydal svou vůbec první desku v roce 1966. Letos tudíž slaví album s názvem ‚Václav Neckář zpívá pro mladé‘ své padesáté výročí. Při této příležitosti potěšit všechny své fanoušky novým letním singlem.

Nová píseň nese název Kluk z plakátu a Václav Neckář ho nazpíval spolu s mladou hudebnicí Patricií. Ta se stala také autorkou hudby a na svědomí má i text písničky. „S panem Neckářem jsme se loni v létě potkali na několika hudebních festivalech, a protože si ho už od dětství velmi vážím, zeptala jsem se ho, zda bych mu nemohla poslat nějaké svoje písničky. Když mi potom manažer Václava Neckáře napsal, že se panu Neckářovi líbí právě Kluk z plakátu, byla jsem moc ráda,“ vysvětluje Patricie.

„Text písničky se mi líbil už při prvním přečtení“, říká Václav Neckář, „oslovila mě hlavně myšlenka, že si stále můžeme plnit svá přání a snít o nich. Jde přeci o to pořád se mít na co těšit, mít se z čeho radovat, mít proč žít.“ Hudbu k písni nahrála Neckářova skupina Bacily, které letos slaví již 45 let od založené kapely. Svou náladou i charakterem odkazuje k jejím největším hitům. Natáčení Kluka z plakátu probíhalo netradičně jak v Česku, tak ve Španělsku, kde Patricie studuje. Protože nemohla dorazit domů, své party natáčela ve školním studiu. Písnička se pak dokončovala zase v České republice.

K písni vznikl i nový retro videoklip, ve kterém Neckář vystupuje mimo jiné i jako pilot letadla, surfař nebo Malý princ. O režii se postaral Tomáš Krejčí. „Bylo pro mě i pro celý můj tým velkým potěšením natáčet s Václavem Neckářem už proto, že mít na place ‚oscarového‘ herce se nestává každý den. Byla to pro mě velká výzva, ale také velký závazek. Bylo to velmi příjemné, i když náročné natáčení a pan Neckář v sobě profesionála rozhodně nezapře.“ chválí si Krejčí.

Na konci prázdnin se uskuteční na pražském Střeleckém ostrově výroční koncert k pětačtyřicátým narozeninám kapely Bacily. Kromě největších hitů její hudební kariéry se mohou návštěvníci těšit i na nový letní duet.

Foto: Lenka Hatašová 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!