Kapely Nebe a Jelen zahájily turné. Vyprodaly Olomouc a nadchly fanoušky

Kapely Nebe a Jelen zahájily turné. Vyprodaly Olomouc a nadchly fanoušky90%

Před vchodem do olomouckého hudebního U-klubu postávají v několikametrové frontě desítky hudebních fanoušků. Nad dveřmi visí velká cedule s nápisem VYPRODÁNO, proto někteří zklamaně odcházejí domů. Je 18. února a uvnitř klubu se právě připravují členové skupin Jelen a Nebe na zahájení svého společného turné.

Dvojkoncert skupin Jelen a Nebe má startovat osmou hodinou večerní. Jelikož v té době ale většina návštěvníků přešlapuje ještě v dlouhé frontě, začíná vystoupení až před půl devátou. Tou dobou předstupuje na pódium před natěšené fanoušky početná skupina Jelen, která zahajuje koncert stejnojmennou písní ze svého prvního (a zatím také posledního) alba. Atmosféra je výborná a stále se zlepšuje. Skupina je ve formě a rozdává návštěvníkům mnoho energie každou další odehranou písní. 

Přibližně v polovině koncertu se k Jelenům přidává také mladá zpěvačka Kateřina Marie Tichá, speciální host turné. Ta předvádí publiku mimo jiné i svoji nejnovější píseň „Nadějná“, kterou slyší premiérově právě olomoucké publikum. Také zastupuje Janu Kirschner při populární písničce "Co bylo dál?", která v současné době dobývá česká rádia. Zůstává až do konce vystoupení. Během něj se na pódiu objeví také členové skupiny Nebe a zahrají společně písničku „Jelen“. Třináct hudebníků se na malé pódium téměř nevejde, ale výkon podávají úžasný.

Po přídavku mizí Jeleni z pódia a na jejich místo brzy nato nastupuje kapela Nebe, která se proslavila především předskokanstvím populární skupině Kryštof. Nyní vyrazila na své první vlastní turné. Návštěvníci povzbuzují své oblíbence, tleskají a piští. Když je zpěvák vyzve, aby se posadili, dlouho nikdo neváhá a skutečně na špinavou zem usedne. Frontman výborně komunikuje s fanoušky, čímž si je doslova omotává kolem prstu. Členové kapely nezapomínají zahrát své největší hity jako „Než se rozední“ a „Padáky“. Celý koncert pak zakončují nejznámější „Vteřinou“.  Nakonec se přichází rozloučit spolu se skupinou Nebe i Jeleni. Koncert končí, ale zážitek z něj zůstane mnoho návštěvníkům ještě dlouho.

Kapely Nebe a Jelen předvedly skutečně originální vystoupení. Nejenže obě hudební formace odehrály své koncerty skvěle, navíc se i originálně promíchávaly a zahrály několik společných písní. Celý večer byl velmi příjemný. Atmosféra byla skvělá a plná energie, málokdo odcházel bez úsměvu na tváři. Dojatí byli i hudebníci, kteří přiznávali, že takový zájem vůbec nečekali. A to ještě nevěděli, že už se na ně třese vyprodaná Lucerna! 

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Místo konání: U-klub

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!