Éterická královna balad, Lara Fabian, vyprodala pražský Karlín hned nadvakrát

Éterická královna balad, Lara Fabian, vyprodala pražský Karlín hned nadvakrát90%

Ve dnech 16.10.2014 a 17.10.2014 přivítala Praha, pěvecký fenomén světové hudební scény, Laru Fabian. V rámci evropského podzimního turné Le Secret, zavítala po dvou letech znovu do pražské metropole a ve svém tradičně fascinujícím strhujícím projevu zvedla ze židlí publikum vyprodaného Fora Karlín, hned několikrát.

V poeticko-baladickém komorním recitálu, koncipovaném jako průvodce umělcovým nitrem, hledáním sebe sama, či zdrojů tvůrčí inspirace, setkání s okamžiky tajemna až mystična, až po univerzální otázky lidského bytí, nechala Lara své publikum v této osobní výpovědi nahlédnout pod pokličku světa, který lze v jejích písních mnohokrát implicitně tušit. Nejedná se zde tedy pouze čistě hudební výstup, nýbrž o celistvý koncept vedoucí k hlubšímu zamyšlení o nadčasových i aktuálních tématech lidského života.

Poetická baladičnost, křehká síla, hloubka emocí, něhy i vášní, autenticita i výraz, to vše splynulo v jeden elegantní sugestivní celek, podtržen jednoduchou, leč účelně a rafinovaně zvolenou scénou. Vyprávěčské vstupy propojeny s jednotlivými písněmi, lze uchopit jako celistvý příběh o Tajemství, Le Secret, jež vypovídá o tom, čím procházíme na cestě životem. Je to jak sama zpěvačka zmínila, o hledání štěstí, poznání a radosti ne kolem, ale uvnitř nás. O tom, jak nás ty naše životní zkušenosti, byť často i špatné, formují, abychom pak posíleni nalezli to lepší v nás.

Kromě tradičních hitů jako Je t’aime, Adagio, Je suis Malade či J'y Crois Encore zazněly také Angel, La Solitude a další písně, kromě tradiční francouzštiny a angličtiny také v italštině a španělštině. Žánrová, hudební, jazyková a výrazová variabilita, od baladických romancí a šansonů, až po tanečnější tóny, potvrdily, že zpěvačce nelze upřít věrohodnost, a to jak v roli křehké víly v éterickém rouše, tak silné přesvědčivé královny balad a romancí.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!