Excentrický Jack White předvede v Praze svoji neobyčejnou show

Excentrický Jack White předvede v Praze svoji neobyčejnou show  

John Anthony Gillis alias Jack White zahraje v listopadu pro české fanoušky v pražském Foru Karlín. Bude se jednat vůbec o první koncert tohoto excentrického zpěváka, který zde odehraje sólově. Praha bude jednou ze zastávek velkého evropského turné, na kterém představí nejnovější desku Lazaretto, která vyšla v červnu tohoto roku.

Jack White je americký zpěvák, producent a příležitostný herec, který je znám především jako člen bývalého rockového dua White Stripes, ve kterém spolupracoval s americkou muzikantkou a svojí manželkou Meg White. Přestože se rozvedli již v roce 2000, ještě deset let drželi veleúspěšnou skupinu při životě. Roku 2011 oznámila kapela White Stripes ukončení činnosti. Pro Jacka Whitea to znamenalo příležitost nastartovat svoji sólovou kariéru. Již o rok později vydal své debutové sólové album Blunderbuss. V pořadí druhá studiová deska vyšla letos. 

O úspěchu sólové kariéry Jacka Whita svědčí nejen množství fanoušků a prodaných hudebních nosičů, ale také chvála hudebních kritiků. Získal osm hudebních cen Grammy a obě jeho desky se umístily na první příčce prestižního amerického žebříčku Billboard, který sestavuje každý týden hitparádu prodejnosti singlů v USA. Jelikož je Jack White velký propagátor vinylových desek, nikoho nepřekvapilo, že poslední album vyšlo kromě klasického CD také na vinylu. A protože se jich nakonec prodalo přes 40 tisíc, dosáhl zpěvák rekordu. Jde totiž vůbec o nejvyšší množství prodaných vanilových desek od roku 1991.

Českou republiku navštíví Jack White již 13. listopadu. Kromě Česka objede se svoji neobyčejnou modro-bílou show také Turecko, Rumunsko, Rakousko, Polsko, Německo, Belgii a Velkou Británii, kde se uskuteční hned tři vystoupení. Návštěvníci se mohou těšit jak na písně ze dvou sólových desek, tak rovněž na největší hity od White Stripes, mezi které patří například songy jako „Seven Nation Army“, „Ball and Biscuit“ či „Hotel Yorba“. 

Vstupenky na koncert budou k dispozici od 19. září, možné je bude zakoupit v internetovém předprodeji sítě Ticketpro. Ceny vstupenek budou ve dvou cenových kategoriích – za 1290 Kč a za 1690 Kč.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!