Adalbertinum, Hradec Králové

Adalbertinum

Hradec Králové, Československé armády 300

1
Není tu akce, kterou Adalbertinum pořádá? Přidej ji

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost svoji činnost vyvíjí v budově Adalbertina, která byla postavena v letech 1895 - 1897 v pseudobarokním a secesním slohu. Společnost se zabývá poskytováním kulturních služeb, mimoškolními vzdělávacími aktivitami, podporou občanských iniciativ v oblasti kultury a umění, udržováním lidových tradic, volnočasovými aktivitami dětí a mládeže a podporou rozvoje cestovního ruchu ve městě.

V současné době dále provozují činnost v bývalé kapli sv. Jana Nepomuckého, kde se v současné době nachází Městská hudební síň, v objektu Média, který je satelitním kulturním střediskem v oblasti sídlištní zástavby na Moravském Předměstí, v areálu Letního kina Širák na Orlickém nábřeží a v objektu Centra mladých v Malšovicích.

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost provozuje i dominantu města Hradce Králové, renesanční Bílou věž s druhým největším zvonem v Čechách „Augustinem“, Turistická informační centra na Gočárově třídě, Velkém náměstí a Hlavním nádraží ČD a Centrum lidových tradic na Šrámkově statku v Pileticích.

Zdroj fotografie: Facebook Hradecká kulturní a vzdělávací společnost s.r.o.



Adalbertinum a okolí - aktuální program a vstupenky

Další akce v okolí Cyklotrasy v okolí
vytisknoutMáš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Adalbertinum: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!