Krtek slaví 60! Na Chvalském zámku mu zasvětili jubilejní výstavu

Krtek slaví 60! Na Chvalském zámku mu zasvětili jubilejní výstavu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Oblíbený večerníček tvůrce Zdeňka Milera letos slaví šedesáté narozeniny. Na výstavě, která ve Chvalském zámku v pražských Horních Počernicích probíhá do 3. prosince, Krtečkovi věnovali výstavu, kde najdete originální ilustrace, kino s promítáním filmů o této postavičce i velkou interaktivní hernu.

Kočárovna Chvalského zámku se po dobu konání výstavy proměnila na kino, kde se promítají filmy o Krtkovi. Ve sklepení proměněném na interaktivní hernu najdete mezi panely ve tvaru otevřené knihy s replikami ilustrací skládačky, puzzle, kostky, skládací raketu nebo bludiště.

V další části výstavy můžete obdivovat originální ilustrace ze společné knihy Zdeňka Milera a Kateřiny Miler Krtek a rybka i první příběhy paní Krtečkové či originální ilustrace první samostatné knihy Kateřiny Miler Krtek na návštěvě. Kateřina Miler zde prezentuje ukázky své volné tvorby a představuje i modrého medvěda Baribala, svou původní pohádkovou postavu.

Zajímavé jsou i ukázky originálních zachovaných ultrafánů, původního postupu kresleného filmu o Krtkovi ze studia Jiřího Trnky, kombinované s ukázkami z připravované knihy o Zdeňku Milerovi od Pavly Slancové. Emilie Milerová, manželka Zdeňka Milera, zde představí své obrazy Prahy i další volnou tvorbu. Uniknout by návštěvníkům neměl ani dokument o Zdeňku Milerovi nazvaný Mraky Zdeňka Milera. Na závěr se můžete s Krtkem a krtincem zvěčnit ve fotokoutku.

Foto: Facebook

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Chvalský zámek nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Chvalský zámek

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!