Oslava filmové hudby. V Poděbradech startuje festival Soundtrack

Oslava filmové hudby. V Poděbradech startuje festival Soundtrack

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ve čtvrtek večer začíná 1. ročník festivalu filmové hudby v lázeňském městě Poděbrady. Zahájí ho legenda devadesátých let – kapela Lucie, jež vystoupí ve 21 hodin na stadionu FK Bohemia. Festival nabízí i bohatý doprovodný program, na který je vstup zdarma.

Čtvrteční koncert Lucie bude výjimečný také tím, že na něm bude předána historicky první festivalová cena Soundtracku Poděbrady fenomenálnímu hudebníkovi a nezapomenutelnému příteli Radimu Hladíkovi in memoriam,” nechal se slyšet ředitel festivalu a člen kapely Lucie Michal Dvořák.

Synovi Radima Hladíka, držiteli čtyř Českých lvů za nejlepší zvuk, cenu předají Michal Pavlíček společně se sochařem Stefanem Milkovem, který pro oceněného sošku zhotovil.

V rámci programu se v pátek večer můžete těšit na Jana P. Muchowa & The Antagonists, kteří vystoupí s Komorní filharmonií Pardubice. Vrcholem sobotního večera bude koncert slavného hudebního skladatele Nicoly Piovaniho, který se na pódiu objeví s hradeckou filharmonií.

Odpolední program je zaměřen na dětské publikum. V pátek své filmové hity zahraje Jaroslav Uhlíř s kapelou, v sobotu se bude se živou hudbou od Karla Svobody promítat známá pohádka Tři oříšky pro Popelku.

Doprovodný program zdarma

Lázeňský park a kolonádu v centru městečka čekají čtyři dny nabité pestrou škálou hudby – v parcích zazní klasická hudba, jazz, balkánská dechovka nebo rock’n’roll. Vstupné na všechny zdejší akce bude zdarma.

Volný vstup bude také na sobotní půlnoční koncert HBO, na němž zazní hudba ze seriálů jejich vlastní produkce. Mimo jiné půjde o melodie ze Hry o trůny, Sexu ve městě, True Blood, Twin Peaks, True Detective, Sedmilhářek a mnoho dalších. Velkoplošné projekce budou moci sledovat diváci i z protějšího břehu Labe, promítány budou na budově zámku, LED stěně na náměstí a na parkovišti.

Velmi atraktivní je také doprovodný program všech festivalových dní, který rozhodně zaujme celou rodinu – hudební a multimediální workshopy, nejnovější technologie, virtuální realita, top trendy v oblasti hudebních nástrojů a taneční hudby, přednášky, kinobus a fotografické výstavy,“ dodala Karla Sluková, dramaturgyně festivalu.

Foto: Nicola Piovani s ředitelem festivalu Michalem Dvořákem. Zdroj: archiv Soundtrack Festival

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Zámek Poděbrady nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Zámek Poděbrady

Filmové recenze

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!