Hvězdné války nebo Matrix - slavné SCI-FI v podání filmové filharmonie

Hvězdné války nebo Matrix - slavné SCI-FI v podání filmové filharmonie

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pražské Rudolfinum se 14. října rozezní SCI-FI hudbou. Filmová filharmonie připravuje jeden ze svých tematických koncertů, pro tentokrát si posluchači budou moci vychutnat večer plný hudby z filmů jako jsou Hvězdné války, Star Trek či Matrix.

Filmová filharmonie vznikla roku 2013 společným úsilím Matěje Lehára, Kláry Lehárové a Anety Hastíkové, kteří dodnes stojí za produkcí všech koncertů.

Minulá témata Western a Fantasy byla velmi úspěšná, loňské dubnové Dobrodružství se divákům představilo na turné ve třech městech. Temperamentní, romantická či akční hudba v podání Filmové filharmonie podtrhla atributy žánru a diváci ocenili výběr skladeb i podrobné orchestrální nastudování.

Filmová hudba v nevšedním provedení

Zbrusu nový program FILMharmonie bude vystaven z hudby filmů světových rozměrů: Hvězdné války, Star Trek, Matrix, Znamení nebo Vetřelec.

"Sci-fi žánr je nabitý zajímavými filmy, které podtrhuje hudba od význačných skladatelů, jakými jsou například John Williams, Jerry Goldsmith nebo Alan Silvestri," uvádí Matěj Lehár, ředitel orchestru. "Snažíme se divákům nabídnout široký repertoár, proto nyní program podrobně připravujeme, oddaní fanoušci sci-fi si samozřejmě přijdou na své," dodává.

Filmharmonie za dobu své působnosti získala početnou základnu fanoušků a její úroveň je kladně hodnocena jak posluchači, tak kritiky. Důvodem je především její precizní a dynamické provedení skladeb, za něž odpovídá od počátku působení orchestru šéfdirigent Chuhei Iwasaki.

Koncert filmové hudby SCI-FI bude nezapomenutelným zážitkem pro všechny milovníky filmové i vážné hudby. Filmová filharmonie opět zahraje v početném obsazení, tentokrát ji doplní v části programu také 60členný sbor.

Chuhei Iwasaki

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Filmové recenze

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!