Řekněte své NE! Startuje Respektuj 18

Řekněte své NE! Startuje Respektuj 18

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


27. června proběhne na náměstí Republiky v Plzni hlavní část kampaně, upozorňující na pití alkoholu dětmi a mládeží. Dny Respektuj 18 podporuje i několikanásobný mistr České republiky v lyžování Ondřej Bank.

I přes to, že v současnosti spotřeba alkoholu u dětí mírně klesla, patří Česká republika i nadále mezi země s nejvyšším počtem nezletilých, kteří začínají pít velmi brzy. Na přílišnou tolerantnost k pití alkoholu před dovršením 18 let se snaží upozornit kampaň Respektuj 18, kterou před pěti lety založilo město Plzeň s Plzeňským Prazdrojem a Centrem protidrogové prevence a terapie.

Jsem rád, že se tváří stal Ondřej Bank, uznávaný mladý lyžař. Podle mého názoru dokáže oslovit mladou generaci

primátor města Plzně Martin Zrzavecký

Kampaň byla spuštěna již 1. června, v ulicích byly rozmístěny informační panely, které upozorňují na problematiku pití alkoholu u dětí a mládeže. Hlavní část kampaně proběhne již toto úterý na náměstí Republiky, kterou loni aktivně podpořilo přes 100 tisíc lidí včetně více než 550 provozovatelů hospod a restaurací.

Plzeňané si v něm mohou diskrétně popovídat s odborníkem na závislosti a získat užitečné rady pro řešení konkrétních situací spojených s alkoholem a dětmi. Připravena je i soutěž právě s Ondřejem Bankem na trenažéru lyžování a chybět nebude ani autogramiáda

"Do ulic západočeské metropole také vyrazí hostesky, aby vyzvaly veřejnost k podpoře hlavní myšlenky projektu. Každý pak může prostřednictvím interaktivního tlačítka nebo připnutím červené placky s osmnáctkou vyjádřit svůj nesouhlas s podáváním a prodejem alkoholu dětem," popsala Monika Ježková z Odboru bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně.

Jednou z letošních novinek v projektu Respektuj 18 je pravidelná měsíční rubrika odborníka na téma závislostí a otázek, které jsou spojené s pitím alkoholu dětmi, například jak si promluvit s dítětem, když jede na školní pobyt apod.

V průběhu pětiletého trvání projektu se ke kampani přidali čtyři partneři, a to Plzeňský kraj, Moravskoslezský kraj, Městská část Praha 14 a město Ostrava. Letos se projekt rozšířil také na Slovensko.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Náměstí Republiky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!