Festival filmové hudby Soundtrack v srpnu podruhé rozezní Poděbrady

Festival filmové hudby Soundtrack v srpnu podruhé rozezní Poděbrady

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Lázeňské město Poděbrady bude od 24. do 27. srpna 2017 hostit Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack. V rámci akce vystoupí např. Jan P. Muchow & The Antagonists s pardubickou filharmonií, italský skladatel Nicola Piovani nebo Jaroslav Uhlíř.

Festival Soundtrack Poděbrady kombinuje filmovou hudbu s moderními technologiemi včetně videomappingu. Navazuje na nultý ročník akce, který proběhl 27. srpna loňského roku a jenž během jednoho dne navštívilo přes 15 tisíc návštěvníků.

V rámci festivalu se uskuteční koncert italského skladatele Nicola Piovaniho, tvůrce hudby ke snímkům jako např. Život je krásný od Roberta Benigniho či Felliniho Ginger a Fred nebo Interview. Skladatel vystoupí v sobotu 26. srpna společně s Filharmonií Hradec Králové.

Držitel několika Českých lvů za filmovou hudbu Jan P. Muchow (mimo jiné za film Jedna ruka netleská, Grandhotel či Ve stínu) se na pódiu objeví s Komorní filharmonií Pardubice a kapelou, ve které nebude chybět Václav Havelka, Sára Vondrášková nebo Jenovéfa Boková. Koncert je na programu v pátek 25. srpna.

Pohádka Tři oříšky pro Popelku se na festivalu bude promítat se živou hudbou Karla Svobody v podání symfonického orchestru. Uvedení snímku v tomto provedení bude světovou premiérou.

Program neopomine ani dětské diváky, pro které se uspořádá koncert Jaroslava Uhlíře, tvůrce filmové hudby například z Ať žijí duchové!, Vrchní, prchni! nebo Vratné lahve.

Doprovodný program nabídne méně známé kapely různých žánrů, přehlídku moderních technologií nebo workshopy ze světa filmové hudby a multimédií. Po dobu konání festivalu bude možnost si zapůjčit kolo Scott.

Na jednotlivé koncerty jsou prodávány vstupenky v síti TICKETLIVE. Množství vstupenek je limitováno rozměry koncertního stanu a lístky v předprodeji jsou zvýhodněné oproti prodeji na místě. Vstupenky jsou do konce května k dispozici se slevou 20 %.

Foto: Archiv Soundtrack Poděbrady

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Zámek Poděbrady nabízí i další akce

Filmové recenze

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!