Japonská dokonalost pod pražským nebem. Trojská botanická zahrada vystaví bonsaje

Japonská dokonalost pod pražským nebem. Trojská botanická zahrada vystaví bonsaje

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Už tomu bude rok, co trojská botanická zahrada naposledy vystavila bonsaje. A i letos se fanoušci zakrslých stromků své oblíbené akce dočkají! Již po dvanácté se mohou těšit na výstavu tohoto japonského uměním a to pod širým nebem pražské metropole. 

Výstava nabídne nejen rostliny domácích pěstitelů, ale také to nejlepší ze “zahrádek” zahraničních tvůrců. “Japonská zahrada je jednou z nejoblíbenějších expozic botanické zahrady a výstava bonsají je každoročně jedinečným zážitkem. Letos bude k vidění několik desítek rostlin od známých českých i zahraničních pěstitelů. Poprvé se představí italský autor Luca Crespi,” láká na expozici ředitel zahrady Bohumil Černý. “Věřím, že i tentokrát bonsaje okouzlí jak odbornou, tak laickou veřejnost.”

Pro návštěvníky bude kromě bonsají připravený i zajímavý doprovodný program, který vznikl ve spolupráci s Česko-japonskou společností. “Bohatý doprovodný program pobaví, poučí a potěší malé i velké návštěvníky,” přibližuje Černý. Zájemci si tak mohou přijít ochutnat japonské sushi, vyzkoušet si skládání origami či zhlédnout ukázku cvičení taiji. A to stále není vše!  

V programu totiž nechybí ani ukázka japonského aranžování květin, divadelní japonská fraška v podání Divadla kjógenu Brno a pokud sháníte originální štětec, budete si ho moci v rámci jednoho z doprovodných programů vyrobit třeba z bambusu a rovnou si s ním vyzkoušet umění japonské kaligrafie. Na neděli 21. května organizátoři připravují čajový obřad s bubnovou show. A na programu je toho ještě daleko více. 

Výstava startuje 19. května a potrvá do 28. května, přístupná bude každý den od 9 do 20 hodin. A i letos se mohou zájemci zúčastnit večerního provázení výstavou, během něhož budou mít možnost dozvědět se detaily o tvorbě Japonských zahrad i o původu tvarování dřevin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!