Do pražské Národní galerie se stěhuje německý umělec Gerhard Richter. Představí ho retrospektivní výstava

Do pražské Národní galerie se stěhuje německý umělec Gerhard Richter. Představí ho retrospektivní výstava

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


První retrospektivní výstavu německého malíře Gerharda Richtera ve střední Evropě chystá pro své návštěvníky Národní galerie. Ta představí na padesátce obrazů jeho šedesátiletou kariéru i podněty, které ho při práci inspirovaly. 

Malíř Gerhard Richter je známý svými experimentálními a hyperrealistickými obrazy, které velmi často kombinují malbu s fotografií. Jeho malířský vývoj nyní budou moci zhlédnout návštěvníci Národní galerie, která ve středu 26. dubna zahájí retrospektivní výstavu, jež nabídne výběr toho nejlepšího z umělcovy šedesátileté kariéry. 

Na padesáti uměleckých kusech představí chystaná expozice nejen umělce samotného, ale také jednotlivé žánry, kterým se věnoval. Jejich paleta je totiž velmi pestrá, jelikož Gerhard Richter fandí experimentu a neustále hledá nové způsoby stylistického vyjadřování. I proto se v jeho tvorbě objevuje mnoho různých přístupů - od realismu, přes pop art a koncepční umění, až k abstrakci

Výstava chce zároveň upozornit na téma jeho tvorby - v jejím středu se totiž nachází především historie - a to nejen “velké” německé dějiny, ale také historie jeho rodiny či umění. Expozice bude vytvořena chronologicky, aby mohl návštěvník postupně objevovat nová vstupující témata, kterými se malíř z Kolína nad Rýnem zabýval. Poslední část pak nabídne Richterovo současné dílo, které tvoří především realistické obrazy, zátiší a objekty. Zároveň osvětlí podněty, které ho zajímají nyní. 

Výstava potrvá v Paláci Kinských až do 3. září. Základní vstupenku bude možné zakoupit za 250 Kč. K dispozici bude ale rovněž zlevněné vstupné pro děti, rodiny a školní skupiny.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Národní galerie Praha - Palác... nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!