Trojská botanická zahrada chystá již popatnácté výstavu tropických motýlů

Trojská botanická zahrada chystá již popatnácté výstavu tropických motýlů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Botanická zahrada hlavního města Prahy nezklame ani tento rok všechny milovníky pestrobarevných exotických motýlů. Již popatnácté totiž zve návštěvníky na jejich výstavu, která odstartuje 4. dubna ve skleníku Fata Morgana.  

“Motýli jsou fascinující skupinou hmyzu, která svou krásou a křehkostí pravidelně přitahuje velký zájem návštěvníků. V letošním roce jsme se při výběru zaměřili zejména na druhy žijící v Americe,” láká na výstavu Bohumil Černý, ředitel trojské botanické zahrady. Návštěvníci ale nepřijdou ani o oblíbeného nočního motýla Attacus atlas, který pochází z jihovýchodní Asie a má největší plochu křídel na světě. 

Výstava představí padesát druhů motýlů. Ty se budou postupně líhnout z 4 500 kukel dovezených z motýlí farmy ve Velké Británii. Návštěvníci se mohou těšit na motýly z předchozích ročníků i na úplně nové druhy, které botanická zahrada ještě nikdy nedovezla. Pořadatelé upozorňují především na Morpho peleides, motýla z výrazně modrými křídly. “Tento druh je zajímavý tím, že ve skutečnosti na křídlech nemá žádné barevné pigmenty. Lesklá modrá barva se tvoří lomem světla na drobounkých šupinkách, které křídla pokrývají,” vysvětluje kurátorka výstavy Eva Smržová

Návštěvníci se mohou stát svědky motýlího zrození, jejich vzdušných tanců a dozví se i mnoho informací z jejich života. Výstava potrvá do 8. května a návštěvníkům bude přístupná každý den od 9 do 18 hodin. Výjimku budou tvořit dva pondělky 10. a 24. dubna, kdy bude skleník Fata Morgana uzavřen. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!