Chcete fotky s vysmátým Hitlerem? V Británii se draží unikátní fotoalbum Evy Braunové

Chcete fotky s vysmátým Hitlerem? V Británii se draží unikátní fotoalbum Evy Braunové

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Britskou aukční síň C&T Auctions čeká ve středu 15. března skutečně výjimečná aukce. Dražit se totiž bude fotoalbum dlouholeté milenky i manželky Evy Braunové, které obsahuje unikátní sbírku fotografií dosud nezveřejněných a nearanžovaných snímků nacistického vůdce. 

Unikátní sbírka fotografií, jejíž hodnota se odhaduje na více než 380 tisíc korun, obsahuje i velmi osobní fotografie, které by propagandistická moc zakázala kdekoliv zveřejnit. "Fotografie, které jsou v albu, jsou přirozené, uvolněné a mnohé z nich jsou veselé," říká Tim Harper z britské aukční síně. Nechybí ani snímky, kde je Hitler zachycený se svými spolupracovníky - říšským ministrem propagandy Josephem Goebbelsem, zakladatel gestapa Hermannem Göringem i vůdcem SS Heinrichem Himmlerem

Výjimečné album objevili britský fotograf Edward Dean a válečný zpravodaj BBC Richard Dimbleby. Ti se dostali po pádu Berlína do bunkru, kde Hitler trávil poslední chvíle svého života. A v místnosti, kterou používala Eva Braunová jako svou ložnici, nalezli kolekci osobních fotografií.

Eva Braunová byla Hitlerovou milenkou dlouhé roky. Společně se však nikdy neobjevovali na veřejnosti. Nacistický vůdce měl totiž strach, že by tím mohla klesnout jeho popularita u žen. Když se válka chýlila ke konci, dorazila za svým milencem do jeho berlínského bunkru. Když zjistili, že německou metropoli brzy obsadí Rudá armáda, spáchali společně sebevraždu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!