Czech Design Week 2016 oživí Prahu uměním a designem

Czech Design Week 2016 oživí Prahu uměním a designem

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Móda, umění a design – letošní Czech Design Week představí tvorbu 80 talentovaných mladých umělců z České republiky a nejen to – chystá také bohatý doprovodný program.

Kromě prostor hlavní přehlídky v Kafkově domě spustí Czech Design Week v týdnu od 7. do 13. listopadu akce na několika místech české metropole. Své pozice zaujme například v The Chemistry Gallery, na Piazzetě Národního divadla, Jungmannově náměstí nebo na náměstí Staroměstském.

Letošní ročník bude skutečně přelomový. Czech Design Week jsme připravovali s těmi nejlepšími v oboru a já věřím, že se nám podařilo vdechnout život něčemu, co tu ještě nebylo a co návštěvníci ocení,“ uvedl k akci Lukáš Pipek, zakladatel a ředitel Czech Design Week.

Nečekejte statickou výstavu

Hřiště ve virtuální realitě, designový bar 21. století, techno party až do rána, ale také promítání krátkého filmu od Amnesty International s DeNirem v hlavní roli anebo panelová diskuze s právníky zaměřená na ochranu tvůrců.

Chtěli jsme, aby Czech Design Week nebyl jen statickou výstavou, ale spíše živou a proměnlivou formou, která bude každý den pro návštěvníky zajímavá z jiného úhlu," říká Petr Hájek, umělecký ředitel festivalu a majitel galerie The Chemistry Gallery.

Doprovodný program Czech Design Weeku se tak trefí do chuti všech návštěvníků, kteří mají slabost pro design, umění, hudbu, kulturu a kreativní trávení volného času.

Na formování podoby festivalu a výběru designérů, kteří se v listopadu představí pražským návštěvníkům, se podílelo mnoho zajímavých osobností ze světa umění a kultury.

Mezi kurátory, kteří prošli všech 150 přihlášek, jsou například podnikatel a filantrop Václav Dejčmar, pořadatel Mercedes Benz Prague Fashion Weeku, galeristka Iva Nesvadbová, ředitelka veletrhu současného umění Art Prague, a Petr Novague, patřící mezi přední české designéry.

Seznam jmen zaštiťujících projekt doplňují designéři Cyril Dundera, Vladimír Staněk, Mikuláš Zipper nebo již kultovní postava pražského výtvarného světa Martin Fryč

Vstupenky jsou již v prodeji. Anebo si o ně můžete zasoutěžit.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kafkův dům

Více o "Czech Design Week"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!