Flying Steps míří do Prahy a Ostravy. Tentokrát na křídlech Johanna Sebastiana Bacha

Flying Steps míří do Prahy a Ostravy. Tentokrát na křídlech Johanna Sebastiana Bacha

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pokud máte rádi tanec a ještě navíc obdivujete hudbu Johanna Sebastiana Bacha, měli byste rozhodně zpozornit! Unikátní projekt Red Bull Flying Bach, který sklízí úspěch po celém světě, se již v druhé polovině září vrátí do České republiky.

Co by Johann Sebastian Bach říkal na to, že se jeho hudební kousky z 18. století dočkaly zpracování jedním z nejmodernějších tanečních stylů současnosti - bboyingu? Již brzy si všichni budeme moci udělat svůj vlastní názor, neboť show Red Bull Flying Bach se po čtyřech letech vrací zpět do ČR. Jde o vůbec první projekt, který ztvárňuje Bachův "Dobře temperovaný klavír" tak, že kombinuje svět breakdance s klasickou hudbou.

Je jich nyní víc a svůj stěžejní projekt dotáhli k dokonalosti. Od poslední návštěvy Česka v roce 2012 berlínští tanečníci ze skupiny Flying Steps dospěli. Již za pár dní u nás ukáží, jak se vážná hudba doplňuje se stylem breakdance neboli bboyingem a jak krásně jde tyto dva světy zkombinovat. Unikátní představení se odehrají v září a říjnu a hostit je bude Praha (23. - 24. září 2016) a Ostrava (1. října).

Proč by se měl člověk pořád točit na hlavě jen za zvuků elektronických beatů? Proč nezkusit rozpohybovat pružné tělo za rytmu klavíru a cembala? Přesně tyhle otázky si v roce 2010, na samém počátku projektu Red Bull Flying Bach, kladli umělecký šéf taneční školy Flying Steps Vartan Bassil s dirigentem a klavíristou Christopherem Hagelem. Kladnou odpovědí jim byla dvě zcela vyprodaná světová turné, která ve více než 28 zemích už vidělo téměř 400 tisíc diváků.

Těžko říct, kolik posluchačů si už od roku 1723, kdy J. S. Bach Dobře temperovaný klavír dokončil, vychutnalo tóny jeho celkem dvaceti čtyř preludií a fug. Bboys, kteří v sedmdesátých letech minulého století naopak pokládali kořeny tanečního stylu breakdance v ulicích New Yorku, zase možná netušili, že bude mít bboying s Bachem někdy něco společného. 21. století přineslo překvapení pro obě kultury. Breakdance se totiž mezitím rozšířil i do Bachova rodiště a krajané z Flying Steps, kteří patří k top bboy crews světa, si po téměř 300 letech vybrali právě jeho dílo k propojení dvou odlišných světů.

Celá show je unikátní, nezapomenutelná a hlavně dotažená do naprosté dokonalosti. Nezbývá tedy než navštívit jedno z pražských představení v Hudebním divadle Karlín nebo zajet na stejnou show do ostravské multifunkční auly Gong.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!