Red Bull Flying Bach

Red Bull Flying Bach

Adresa:

Ostrava, Ruská 293

Termín: 1.10.2016

1říjen sobota 20:00

Žánr: ostatní akceshowhudbadivadlo


Flying Steps se vrací do Česka na křídlech Johanna Sebastiana Bacha. Letos předvedou, jak se vážná hudba doplňuje se stylem breakdance neboli bboyingem, na představeních v Praze a Ostravě

Co by Johann Sebastian Bach říkal na to, že se jeho hudební kousky z 18. století dočkaly zpracování jedním z nejmodernějších tanečních stylů současnosti – bboyingu? Udělejte si vlastní názor, a to na show Red Bull Flying Bach, která se po 4 letech vrací zpět do ČR. Jde o vůbec první projekt, který ztvárňuje Bachův „Dobře temperovaný klavír“ tak, že kombinuje svět breakdance s klasickou hudbou. Unikátní představení se odehrají v září a říjnu tohoto roku v Praze a Ostravě.

Je jich víc a svůj stěžejní projekt dotáhli k dokonalosti. Od poslední návštěvy Česka v roce 2012 berlínští tanečníci ze skupiny Flying Steps dospěli. Letos předvedou, jak se vážná hudba doplňuje se stylem breakdance neboli bboyingem, na představeníchv Praze (23. – 24. září 2016) a Ostravě (1. října 2016).

Proč by se měl člověk pořád točit na hlavě jen za zvuků elektronických beatů? Proč nezkusit rozpohybovat pružné tělo za rytmu klavíru a cembala? Přesně tyhle otázky si v roce 2010, na samém počátku projektu Red Bull Flying Bach, kladli umělecký šíf taneční školy Flying Steps Vartan Bassil s dirigentem a klavíristou Christopherem Hagelem. Kladnou odpovědí jim byla dvě zcela vyprodaná světová turné, která ve více než 28 zemích už shlédlo přes 300 tisíc diváků.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Red Bull Flying Bach

Zámek ZábřehOstrava (861 metrů)

STING ApartmentsHavířov (12.4 km)

Zámeček Petrovice Karviná (23.9 km)