Středomoří uprostřed Prahy? Na pikniku v Botanické zahradě bude vařit Marcel Ihnačák

Středomoří uprostřed Prahy? Na pikniku v Botanické zahradě bude vařit Marcel Ihnačák

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Zajímáte se o kulturu i jídlo středomořských států? V tom případě byste neměli zapomenout na piknik v Botanické zahradě hlavního města Prahy v Troji, který se právě na tyto země zaměří. Chybět samozřejmě nebudou ani ochutnávky jejich typických jídel. A o kuchařskou show se tentokrát postará známý šéfkuchař Marcel Ihnačák.

Botanická zahrada se promění ve středomořskou pláž v sobotu 30. července. Již od 11 hodin se zde můžete seznamovat s kulturou vybraných jižních států. Středomořský piknik nad Prahou pak odstartuje od 13 hodin, kdy předvede své kuchařské umění Marcel Ihnačák. Při přípravě svých pokrmů využije bylinky přímo z botanických sbírek. Návštěvníci se mohou těšit třeba na přípravu hráškové pomazánky s parmazánem a jedlými květy.

Po celý den budou pro návštěvníky připraveny prodejní stánky, které nabídnou italská, francouzská, portská a libanonská vína, olivy či olivové oleje. Chybět nebude ani pojízdná kavárnička, libanonská jídla či čajové produkty. Návštěvníci si mohou prohlédnout i expozici Středomoří, v rámci níž do 31. července probíhá část výstavy Středomoří křížem krážem. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!