Piknik v Troji zavede návštěvníky do Středomoří. Speciality uvaří šéfkuchař Marcel Ihnačák

Piknik v Troji zavede návštěvníky do Středomoří. Speciality uvaří šéfkuchař Marcel Ihnačák

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Trojská botanická zahrada se v sobotu 30. července promění ve středozemní piknik, během něhož předvede svůj kuchařský um známý kuchař a držitel dvou michelinských hvězd Marcel Ihnačák. Kromě tematických pochutin se návštěvníci mohou dozvědět mnoho zajímavých informací o kulturách některých středomořských států.

„Za vůněmi Středomoří stačí přijít do Troje. Chceme, aby si návštěvníci užili atmosféru dovolené i ve městě a odpočinuli si od každodenního shonu. Proto jsme se rozhodli pro Středomořský piknik nad Prahou. Od 13 hodin se mohou lidé těšit na kuchařskou show Marcela Ihnačáka, který vařil i pod vedením hvězdného kuchaře Jamieho Olivera. Marcel Ihnačák se často nechává inspirovat italskou kuchyní, proto jsme rádi, že se našeho středomořského pikniku zúčastní,“ říká Lucie Herberová, tisková mluvčí trojské botanické zahrady.

Piknik se uskuteční v rámci letní akce Středomoří křížem krážem. V sobotu 11. června se mohou zájemci těšit i na zajímavé přednášky. O středozemních rostlinách v přírodě i na zahradě bude přednášet Olivier Filippi, o botanickém zeměpisu Středozemí pohovoří Miloslav Kuklík, Jan Ponert vystoupí s přednáškou o orchidejích a Lenka DiPucciová představí aromatické rostliny a jejich využití v aromaterapii.

Návštěvníky možná překvapí, kolik okrasných, jedlých či dokonce léčivých rostlin, které nás každodenně obklopují, pochází z oblastí kolem Středozemního moře. Informace o nich přinese výstava rostlin a fotografií Středozemí, která představí jednu z nejbohatších botanických oblastí Evropy. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!