International Jazz Festival: do Reduty nejen za jazzovými rytmy

International Jazz Festival: do Reduty nejen za jazzovými rytmy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již potřicátésedmé se představuje jeden z nejstarších jazzových festivalů v Evropě – International Jazz Festival. V klubové atmosféře Reduty a na galakoncertu v prostorách Městské knihovny si letos od 8. října do 8. listopadu posluchači vybírají z množství domácích i světových hvězd. Program měl a ještě bude mít co nabídnout nejen skalním příznivcům klasického jazzu, ale i fanouškům blues, R'n'B nebo soulu.

Světoznámý saxofonista, člen legendárních Yellowjackets a držitel ceny Grammy Bob Mintzer přijel na pozvání Prague Big Bandu. Společný koncert zrealizovali 18. října v Městské knihovně Praha, Bobu Mintzerovi zdatně sekundoval Milan Svoboda, skladatel jazzové, klasické i filmové hudby, klavírista a dirigent. Bob Mintzer si v minulosti zahrál s kapelou Queen, Arethou Franklin nebo Bobby McFerrinem.

Hluboké bluesové melodie přímo z Chicaga doveze 30. října Lorenzo Thompson, hvězda tamních klubů s temným hlasem, který zpíval s Buddy Scottem, Davidem Meyersem nebo Melvinem Taylorem.

Pozvání přijal též Jean Toussaint z Británie, člen výjimečných Jazz Messengers a držitel Grammy, který obohatil britský jazz o karibské styly a jako saxofonista je nedostižný.

Celý festival uzavře vystoupení Linwooda Taylora, "jazzového Hendrixe", divokého kytaristy, bluesmana, spoluhráče Alberta Collinse a velkého hudebního rebela.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!