Vánoční dárek od Botanické: Vstup do Fata Morgany zdarma!

Vánoční dárek od Botanické: Vstup do Fata Morgany zdarma!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Botanická zahrada Praha připravila pro své návštěvníky vánoční dárek. Na Štědrý den otevře tropický skleník Fatu Morganu zcela zdarma. Zahrada zve také do své vinotéky, kde bude letos jedna z posledních možností ochutnat místní víno z vinice sv. Kláry.

Dlouhé čekání na štědrovečerní večeři si tak návštěvníci zpříjemní v exotické atmosféře deštného pralesa nebo stolových hor. „Namísto televizní zábavy se mohou lidé vydat za dobrodružným poznáním do tropické džungle,“ říká ředitelka zahrady Věra Bidlová.

Zahradníci nyní v expozicích upravují jehličnany, z nichž zbyde množství chvojí. To bude na Štědrý den zdarma k dispozici právě před skleníkem. „A to nejsou jediná vánoční překvapení, která jsme přichystali. Pro návštěvníky otevřeme i viniční domek, kde zatopíme v krbu.  Z přilehlé terasy, na níž si mohou vychutnat sklenku našeho originálního vína, je navíc krásný výhled na pražskou metropoli.

Speciálně pro tuto příležitost tam budou instalovány zbrusu nové plynové zářiče. Ať už bude počasí jakékoli, jsme připraveni, “ ujišťuje Věra Bidlová. Romantická vinice sv. Kláry ožije i večer, kdy se v tamní kapli bude konat Půlnoční, a to od 23 hodin. Barokní kaplička bude otevřena také na Boží hod a svátek sv. Štěpána - po oba dny se v ní bude od 11 hodin dopoledne sloužit mše.

Fata Morgana

Štědrý den  9 – 14 h – ZDARMA

1. svátek vánoční 9 – 16 h

2. svátek vánoční 9 – 16 h

Silvestr ZAVŘENO

1. 1. 2015 9 – 16 h

venkovní expozice: otevřeny během všech svátečních dnů 9 – 16 h

vinotéka sv. Kláry:

Štědrý den 11 – 14 h

1. svátek vánoční 11 – 17 h

2. svátek vánoční 11 – 17 h

Silvestr ZAVŘENO

1. 1. 2015 ZAVŘENO

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!