Swingové hvězdy včetně americké zpěvačky Grace Kelly vystoupí v listopadu v Praze

Swingové hvězdy včetně americké zpěvačky Grace Kelly vystoupí v listopadu v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Benny Goodman i R.A.Dvorský, Karel Vlach i Glen Miller by jistě měli radost z rostoucího ohlasu, který ve světě aktuálně zaznamenává swing. Jedním z míst, kde se křižují cesty nejlepších našich i zahraničních swingařů, se díky Festivalu swingové hudby staly i pražské Vinohrady.

Letos se 13. a 14. listopadu na pódiu Národního domu na Vinohradech vystřídají ti nejlepší čeští swingaři. Mezi nimi zazáří hned první den jako drahokam čerstvá korunní princezna amerického swingu, latiny a jazzu, mladá, teprve dvaadvacetiletá altsaxofonistka, zpěvačka a kapelnice Grace Kelly. Její krátkou a úspěšnou kariéru věnčí mnoho úspěchů. V letech 2009 – 2013 byla kritiky časopisu Downbeat opakovaně vyhlášena „Altsaxofonovou vycházející hvězdou“. Několikrát získala ocenění nadace ASCAP pro mladé jazzové skladatele a mnoho dalších.

Se svým kvintetem se představí v Praze poprvé interpretka, která od svých 12 let již po světě absolvovala přes 600 koncertů. Včetně takových míst, jako je Hollywood Bowl, Montreal Jazz Festival, Newport Jazz Festival, Lincoln Center, Carnegie Hall, Kennedyho Centrum, The Apollo Theater, Ronnie Scott’s v Londýně, Porgy & Bess ve Vídni či Scullers Jazz Club v domovském Bostonu.

Program Festivalu swingové hudby v Národním domě na Vinohradech obohatí také elita českých swingařů a jazzmanů: 13. listopadu to bude před Grace Kelly Bohemia Big Band s hostujícími vokalisty Dashou, Lucií Černíkovou a Janem Smigmátorem. 14. listopadu se pak zaskví Ondřej Havelka a jeho Melody Makers a Swing Quintet Praha s hostující královnou českého swingu Evou Pilarovou.

Vstupenky na Festival swingové hudby, včetně vystoupení Grace Kelly, jsou v prodeji v síti Ticketpro a v pokladně Národního domu na Vinohradech.

Více informací 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Národní dům na Vinohradech nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!