17. Festival swingové hudby

17. Festival swingové hudby

Adresa:

Praha 2, náměstí Míru 9

Termín: 13.11.2014 14.11.2014
Vstupné:

300 - 850

13lis - 14lis celý den

Žánr: popfestivaljazzswingmuzikál

Umělci: Grace KellyOndřej HavelkaEva Pilarová


Národní dům na Vinohradech na podzim již tradičně otevře své brány všem milovníkům swingové a jazzové hudby.

Největší hvězdou prvního festivalového večera bude GRACE KELLY, teprve dvaadvacetiletá americká alt saxofonistka, zpěvačka a kapelnice. Tato výjimečná hudebnice, ověnčená řadou prestižních hudebních cen pro mladé talenty, vystoupí společně se svou doprovodnou kapelou (kvintet). Dívka, která doprovázela třeba Jamieho Culluma miluje jazz, ale ráda hraje i latino a popové melodie.

I přes svůj nízký věk již několik let sklízí Grace jedno ocenění za druhým. V letech 2009 – 2013 byla kritiky časopisu Downbeat opakovaně vyhlášena „Altsaxofonovou vycházející hvězdou“. Dále několikrát získala ocenění nadace ASCAP pro mladé jazzové skladatele, ocenění „Jazzový umělec roku“ v bostonských hudebních cenách a mnoho dalších.

První den festivalu dále vystoupí i BOHEMIA BIG BAND, což je klasický big band ((rytmika, pět saxofonů, čtyři trubky, čtyři trombóny), který vznikl v roce 1985 a je zaměřen převážně na interpretaci swingové hudby z jejího vrcholného období (Glenn Miller, Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman). Orchestr dlouhodobě uskutečňuje své předsevzetí doprovázet přední instrumentalisty a zpěváky naší i evropské scény.

Na letošním festivalu swingové hudby vystoupí jako hosté Bohemia big bandu vynikající zpěváci: DASHA, LUCIE ČERNÍKOVÁ A JAN SMIGMATOR, který se představil v Národním domě na Vinohradech představil již na 3.festivalu v roce 2000, tehdy jako čerstvý vítěz pěveckého festivalu mladých jazzových talentů v Litvě.

Druhý den festivalu jako již tradičně vystoupí Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, kteří se zabývají autentickou interpretací populární hudby období raného a vrcholného swingu od počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým.

Pestrý repertoir zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, sweet and hot, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů.

Stylizace koncertního show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, počínaje kostýmy a účesy interpretů a celkovou režií představení konče.

Dále vystoupí i Swing Quintet Praha, což je spojení vynikajících hudebníků – pianista Milan Dvořák, klarinetista Jiří Kudrman, vibrafonista Radek Krampl, kontrabasista Ondřej Štajnoch a bubeník Jan Linhart. Tito hudebníci svým vystoupením připomenou odkaz slavného kolegy, legendárního jazzového bubeníka Ivana Domináka, který s tou formací vystupoval až do konce roku 2013, kdy podlehl těžké nemoci.

Na jeho místo právě nastoupil lektor Konzervatoře Jaroslava Ježka Jan Linhart, dřívější absolvent této školy. Swing Quintet hraje swingový mainstream a jeho vzorem je stejná formace, se kterou hrál určitý čas i „král swingu“ Benny Goodman.  

Jako host vystoupí legenda naší swingové scény Eva Pilarová.

Vstupenky na festival je možno zakoupit v pokladně Národního domu a také v síti Ticketpro, a to již od 300 Kč.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

28březen čtvrtek 22:00

29březen pátek 20:30

Ivo Blahunek

, Malostranské náměstí 21 Koncert

29březen pátek 22:00

Ubytování v okolí akce 17. Festival swingové...

Royal Court ApartmentsPraha (559 metrů)

Royal Court HotelPraha (795 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 118 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 109 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 220 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 540 m)