Literární novinky – O nevinně Kajínka, slavné dílo Komenského či křest nové kuchařky

Literární novinky – O nevinně Kajínka, slavné dílo Komenského či křest nové kuchařky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Tentokrát nás zaujala zejména nová kniha týkající se nejznámějšího českého vězně – Jiřího Kajínka. Vdova po zavražděném podnikateli Štefanovi Jandovi se ozvala s tvrzením, že Kajínek jejího muže nezavraždil. Její jméno je Eva Havlová (dříve Jandová) a přináší čtenářům svůj osobitý příběh.

Mého manžela nezastřelil Kajínek – Eva Havlová (Jandová) – Nakladatelství Fragment

Pro mě samotnou i pro celou naši rodinu byla Štefanova smrt strašnou tragédií, která dodnes poznamenává naše životy. Byla to skutečně obrovská rána pro všechny v mém nejbližším okolí. Ti, kterých se událost osobně nedotýkala, ji považovali naopak za obrovskou senzaci. Po celá dlouhá léta ve mně uzrávala myšlenka očistit Štefanovo jméno a dovědět se pravdu. Konečně zjistit, jak to tenkrát doopravdy bylo. Jsem totiž přesvědčená, že mého muže nezabil Jiří Kajínek, který je za jeho vraždu odsouzený na doživotí!

Křest knihy se za účasti autorky Evy Havlové (Jandové) a kmotrů Jana Cimického, Karla Tuháčka a Jiřího Krampola uskuteční 15. září v Paláci knih Luxor od 16 hodin. Celou akcí bude provázet Hanka Koutná.

Nakladatelství Fragment dále láká na nové vydání knihy Kočičí Gen, kterou napsal Thomas C. Brezina.

Dokáže vidět ve tmě. Je jiná a zvláštní…

Katie je patnáct let a po smrti svých rodičů bydlí s babičkou a strýcem na malém ostrově. Její, do té doby poklidný život, se však začne komplikovat. Dějí se totiž divné věci. Kdykoliv se ocitne v ohrožení, zježí se jí vlasy, daleko lépe slyší a pohybuje se mrštně jako šelma.
Ukazuje se, že kromě lidských má v sobě i kočičí geny. Všechno se najednou obrací naruby. Babička je obviněna z vraždy a Katie zjišťuje, že se smrtí jejích rodičů není vše tak, jak si až dosud myslela.

Napínavý příběh o lidech mezi námi, kteří jsou na první pohled zcela obyčejní, ale ve skutečnosti skrývají obrovské tajemství.

Nakladatelství Host vydává reedici jednoho z nejslavnějších děl české literatury - Labyrint světa a ráj srdce. Komenského alegorické zobrazení marnivosti, ale i nebezpečí, nástrah, lstivosti a falše, nakonec však marnosti všeho počínání v obzorech veškerého jen světského světa, které vzniklo v roce 1623, je stále živé a aktuální. Samo částečně inspirováno triptychem Hieronyma Bosche  Rajská zahrada podnítilo řadu nejen literárních ohlasů, ale i výtvarných reminiscencí přes Piranesiho či Maxe Ernsta až po Vladimíra Fuku. Naše edice vychází z posledního vydání za autorova života (Amsterodam 1663). Redakčně ji připravili Jaroslav Kolár a Markéta Selucká. Původní komentář Jaroslava Kolára aktualizoval přední komeniolog Tomáš Havelka. Kniha také obsahuje vysvětlivky k textu a překlady dnes již neznámých či zapomenutých výrazů starší češtiny.

Na závěr bychom vás rádu pozvali na křest nové Kuchařky ze Svatojánu Evy Francové. Autorka úspěšného foodblogu Kuchařka ze Svatojánu (který má řes 46 tis. fanynek) sepsala své recepty do výpravné knihy obsahující 282 receptů a 648 fotografií, 15. 9. vyjde v nakladatelství Motto. Koná se 16. září od 16:00 hod. v restauraci Country Life v Praze Dejvicích.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!