Kam s dětmi v Praze o letních prázdninách: Do Velemlokária i na plavbu lodí ElektroNemo

Kam s dětmi v Praze o letních prázdninách: Do Velemlokária i na plavbu lodí ElektroNemo

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Do ZOO na velemloky! Jedinečná expozice vybudovaná pro největší obojživelníky světa - velemloky čínské – ohromí malé nadšence do přírody a zvířátek. V pěti kaskádovitě uspořádaných prostorných nádržích mohou návštěvníci obdivovat velemloky ze všech úhlů pohledu. Mimo velemloků lze v pavilonu spatřit i další mimořádně zajímavé živočichy – chřestýšovce mangšanského, želvu dlaždicovitou a další. Velemloky představuje Pražská ZOO ve dvou světelných režimech („den“ a „noc“). Vždy od devíti hodin ráno bude ve Velemlokáriu denní světelný režim, který ve 14:00 přejde na režim noční (charakteristický modrou barvou), kdy jsou velemloci o poznání více aktivní.

Velkým prázdninovým lákadlem je jistě i muzeum voskových figurín Grévin otevřené nedávno v Celetné ulici. Spektakulární výlet do nejrůznějších epoch, při nichž můžete navštívit slavné osobnosti světa filmu, hudby, sportu či politiky okouzlí návštěvníky bez ohledu na věk. Velkou práci při prohlídce odváději speciální efekty - světelné a hudební - a propracovaná scénografie, která vás vrátí zpět jako stroj času. Třípatrová expozice se rozkládá na ploše 3000m2 rozdělených do tematických úseků – světů, kde se nemožná setkání osobností stávají realitou. Aktuální program najdete tady http://www.grevin-prague.com.

O zábavu bude postaráno i v Chvalském zámku v Horní Počernici, kam zvou organizátoři na interaktivní výstavu Cesta nejen do pravěku se Zdeňkem Burianem. Probíhá až do 14. září, denně od 9 do 17 hodin. Děti se mohou přijít potěšit klasickými ilustracemi a obrázky výjimečného ilustrátora Zdeňka Buriana, hrát si, soutěžit a dozví se zajímavosti z Burianova života. Budou skládat dinosaury, indiánskou čelenku či obří puzzle a taky bubnovat! Výstava je vhodná pro děti, dospělé, školy i dětské kolektivy. Navíc jsou připravené komentované prohlídky.

Holčičky i kluci si jistě najdou své i na největší stálé výstavě panenek a autíček v republice, v galerii DollsLand v Rytířské – ovšem úchvatná podívaná je přichystaná i pro jejich rodiče! Jedinečná výstava 1200 panenek Barbie a strašidelných Monster High, kde lze zhlédnout i 2.200 angličáků Matchbox, autíček HotWheels, Burago a Maisto. Více než 360 exkluzivních sběratelských panenek, které asi nejvíce potěší maminky, představují známé hudební i filmové postavy jako jsou Cher, Lady Gaga, Marylin Monroe, Elvis Presley, Elizabeth Taylor nebo Shakira. Pány a kluky osloví motorky Harley Davidson v měřítku 1:6 a dva sály plné angličáků, letadel a kamionů. Nejcennější je model Lamborghini, posázený 7.668 kameny Swarovski.

Do světa, kde návštěvníci překročením jeho prahu přijdou náhle o zrak, kterým se jinak hlavně řídí, láká také populární Neviditelná výstava. Každé pondělí mají volný vstup žáci a studenti základních, středních i vysokých škol, kteří měli v tomto školním roce samé jedničky. Stačí přinést ke vstupu vysvědčení nebo index a v něm samé a můžete jít na neviditelnou prohlídku zdarma! Další akci přichystala Neviditelná výstava na každé úterý pro prarodiče a jejich vnoučata, vstup mají pouze za 120 Kč na osobu.

V devíti speciálních prohlídkách pražské Botanické zahrady můžete se svými staršími ratolestmi obdivovat Ornamentální zahradu za poslechu živé vážné hudby. Termíny Hudebních toulek najdete tady https://www.informuji.cz/objekt/442-botanicka-zahrada-praha-troja/ a možná vás zaujme i speciální prohlídka zaměřená na jedovaté rostliny nebo odborná kurátorská prohlídka.

Akčnější povahy si mohou vyzkoušet plavbu lodí ElectroNemo po Čertovce či Vltavě. Třičtvrtěhodinová plavba na jediné elektrolodi na Vltavě poháněné solárními panely umožní dětem a jejich rodičům poznat kouzelnou atmosféru nejromantičtější části Prahy z vodní hladiny. Plavby pořádá muzeum Karla Zemana, které doporučuje zkombinovat plavbu s expozicí – děti se tak prý dostanou úplně do atmosféry Cesty do pravěku! Vyplouvá se každou celou hodinu od 11-18 h, zejména v letní sezóně se doporučuje rezervace telefonicky na čísle 724 341 091 nebo e-mailem na info@muzeumkarlazemana.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!