Barokní památky Plzeňského kraje ožijí v létě autentickou dobovou hudbou, divadlem, chutěmi i ohňostroji

Barokní památky Plzeňského kraje ožijí v létě autentickou dobovou hudbou, divadlem, chutěmi i ohňostroji

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Autentickou dobovou hudbu, divadlo, ohňostroje, iluminace, poutě, chutě i vůně - prostě baroko všemi smysly - zažijí v červenci a srpnu návštěvníci více než dvou desítek památek Plzeňského kraje. Postupně od 3. července do 24. srpna během šesti prodloužených víkendů od čtvrtka do neděle ožijí zámky, kláštery, kostely i krajina na dvaceti čtyřech místech v šesti západočeských regionech festivalem nazvaným “6 týdnů baroka”.

Vůbec poprvé v takové šíři a podobným zážitkovým způsobem představíme široké veřejnosti památkové skvosty z tohoto období, které jsou jedním z největších bohatství Plzeňského kraje,” říká autorka celkového konceptu festivalu Kateřina Melenová, která festival připravuje ve spolupráci s místními partnery, majiteli objektů a řadou odborníků.

Letošní program je ochutnávkou zážitků, které příští rok čekají na návštěvníky ještě rozsáhlejšího festivalu 9 týdnů baroka, který na těchto i dalších místech proběhne v rámci projektu Plzeň - Evropské město kultury v létě 2015.

Data a lokality 2014:

  • 3.7. - 6.7.: oblast Nepomuk / Spálené Poříčí
  • 10.7. - 13.7.: oblast Klatovy
  • 24.7. - 27.7.: oblast Tachov /Planá
  • 31.7. - 3.8.: oblast Kladruby / Stříbro
  • 14.8. - 17.8.: oblast Plasy / Mariánská Týnice
  • 21.8. - 24.8.: oblast Manětín / Nečtiny

Přesný program 6 týdnů baroka najdou zájemci na www.plzen2015.cz/baroko. Vstupenky na koncerty, divadelní a taneční vystoupení jsou v předprodeji na portále Plzeňská vstupenka, pohybují se v cenách od 80 do 290 korun dle místa a interpreta.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!