Léto plné hvězd 2014

Léto plné hvězd 2014

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


S příchodem prázdnin se přiblížila i tradiční, již devatenáctá, interaktivní výstava hraček, společenských her a výukových kapsářů pro handicapované i zdravé děti „Léto plné hvězd“ s bohatým doprovodným programem pro seniory. Ve školní jídelně na Dražického nám. 65/10 na Praze 1, v těsné blízkosti mostecké věže Karlova mostu na Malé Straně si mohou návštěvníci nejen prohlédnout, ale hlavně i vyzkoušet ručně šitá textilní díla výtvarnic Olgy Černohorské a Ivany Kárníkové.

Návštěvníci zde najdou nejen víceúčelové hračky, kapsáře a polštářky, ale i celou řadu známých i zcela nových společenských stolních her, určených i nevidomým, například „Maxi-Člověče, nezlob se“, známá hra „Piškvorky“ v látkové úpravě s hmatovým odlišením. Hra pro celou rodinu v 3D provedení „Labyrint“ je vhodná například pro děti s autismem, ale i pro cvik jemné motoriky. Jako novinka se na výstavě letos objeví Hra se stíny, umožňující dětem zlepšování srovnávacích, ale i hmatových dovedností.

Na vernisáži vystoupí operní pěvkyně Andrea Kalivodová, na klavír, sponzorsky zapůjčený firmou Petrof, ji doprovodí Petr Ožana, vítěz soutěže Nejlepší klavírista roku 2013. Návštěvníci vernisáže uslyší také Denise Szalbota, jedenáctiletého chlapce s Aspergerovým syndromem a fenomenálního pianistu, který v srpnu pojede prezentovat své umění na Mezinárodní speciální hudební a umělecký festival do Soulu.

V doprovodném programu pro seniory, který podpořila MČ Praha 1 formou grantu, vystoupí muzikálové hvězdy, například držitel ceny Thálie 2012 Jan Kříž s Marií Blahynkovou, Ondřej Ruml, Radim Schwab, Josef Laufer, Ladislav Korbel, Jaroslav Adamec, Jan Tenkrát, Petr Kutheil, Petr Ševčík, Dita Hořínková a její syn Filip Antonio, Martin Písařík, Renata Drössler, Marcela Březinová, Markéta Procházková, Tomáš Savka a další umělci.

Výstava „Léto plné hvězd“ bude otevřena v době letních prázdnin od 1. července do 24. srpna 2014, denně včetně víkendů od 10 do 21 hodin. Začátky koncertů a večerů doprovodného programu jsou vždy od 18 hod. Přístup na výstavu je bezbariérový, vstupné dobrovolné. Výstava je částečně prodejní.

Doprovodný program výstavy Léto plné hvězd 2014

3. 7. (čt) 18 hod. – Vzpomínkový benefiční večer, věnovaný nedávno zemřelému umělci Pavlu Vránovi – Josef Laufer, Zdeněk Barták, Jaroslav Adamec, Petr Kutheil, Dita Hořínková, Filip Antonio, Ladislav Korbel, Jan Tenkrát, a další
17. 7. (čt) 18 hod. – Dita Hořínková a Filip Antonio s kapelou ArtHarmony, host Martin Písařík
24. 7. (čt) 18 hod. – „Píseň a duše – večer plný šansonů“ – Renata Drössler, Marcela Březinová a Petr Ožana
5. 8. (út) 18 hod. – „Křížem krážem muzikálem“ – Jan Kříž a Marie Blahynková
7. 8. (čt) 18 hod. – Petr Ševčík, koncert
14. 8. (čt) 18 hod. – „Fantom na Karlově mostě“ – Radim Schwab s kapelou
19. 8. (út) 18 hod. – Ondřej Ruml, host Petr Kutheil
21. 8. (čt) 18 hod. – Markéta Procházková a Tomáš Savka s kapelou, závěrečný koncert LPH 2014

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!