Sázavafest hlásí novinky v programu: swing i spisovatelskou legendu

Sázavafest hlásí novinky v programu: swing i spisovatelskou legendu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Organizátoři Sázavafestu představují jak nově potvrzená jména do hudebního programu, tak velmi zajímavé události doprovodného programu. Vrátí se program pro děti i velká sleva na vlakové jízdné.

Electro swingový kruh uzavřen

Letošní Sázavafest bude zčásti o electro swingu, to jsme deklarovali už dříve - zakladatelům tohoto stylu, pařížskému duu BART & BAKER, bude zdatně sekundovat švýcarská vycházející hvězda KLISCHÉE. Nově svou účast potvrdil i známý německý electro swingový DJ LOUIE PRIMA AKA GLOBALUTION a takéduo THE PRAGUE SWINGMASTERS, tedy soubor sestávající z nejstaršího českého aktivního DJ, a jeho syna.

Swingový kruh se uzavře vystoupením čerstvě potvrzené legendy žánru v České republice - totiž swingového ansámblu ONDŘEJ HAVELKA AND HIS MELODY MAKERS. Tento v současnosti velmi žádaný soubor předvede věrnou ukázku prvotřídních songů ze zlaté éry swingu.

Doprovodný program získává další zářezy

Jednou z tradičních tváří Sázavafestu je česká spisovatelská stálice Michal Viewegh. Ten se na festival po roční pauze a úspěšném boji s vlastním zdravím opět vrátí a nabídne návštěvníkům autorské čtení své nové tvorby.

U autorského čtení zůstaneme i v případě dalšího vystupujícího Lukáše Pavláska. Těšit se můžete hned na tři jeho výstupy. Málokdo o Lukášovi ví, že píše knihy pro děti, ze dvou – které sám také ilustroval – právě bude jeho předčítání. 

S humorem nebudou šetřit vystupující v rámci exhibice slam poetry. Tento žánr, ve kterém básníci během tříminutového limitu improvizují, se už stal včeských klubech kultem - ve Světlé nad Sázavou se představí dvojnásobný mistr ČR ve slamu Jakub Foll, mistr ČR Metoděj Constantine, vítězka mezinárodní exhibice v maďarsku Bio Masha a v poslední řadě oblíbený Lojza Kvádr.

Brány letos otevře i samotný zámek 

Po loňské premiéře se Sázavafest znovu odehraje v zámeckém parku ve Světlé nad Sázavou. Kdo loni Sázavafest navštívil, určitě si areál plný stromů, zeleně a cestiček zamiloval. „Spolupráce s městem a s majiteli zámku je od začátku naprosto ukázková, letos ji tak můžeme posunout ještě dál - zámek bude z části návštěvníkům přístupný a nabídne i doprovodný program,“ říká ředitel festivalu Pavel Kloupar.

Letos budou návštěvníci navíc moci relaxovat v zámecké kavárně, na nádvoří a také se vydat do nádherných zámeckých interiérů v rámci nového prohlídkového okruhu. Tam si na své přijdou také děti- rodiče je budou moci předat zámeckému týmu animátorů pod nepřetržitý dohled na několik hodin i na celý den. V dílnách se busou moci věnovat malování, keramice, výrobě drobných šperků. Děti budou mít také možnost fotografovat zajímavé momenty a situace z prostředí Sázavafestu a zámku.

Na festival vlakem se slevou

Kdo chce do Světlé vyrazit za pohodovou atmosférou u řeky Sázavy a zaposlouchat se do hudby svých oblíbených kapel, od 1. května má možnost zakoupit vstupenky za 750 Kč. Pro držitele karet ISIC/ALIVE/ITIC a IYTC je klasicky připravena sleva, a to 20%. Letos budou návštěvníci po dvou letech opět možnost jet na festival vlakem s Českými drahami s velikou slevou 50% z jízdného.

Více na http://www.sazavafest.cz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!