Literární novinky - Květnové novinky v Euromedia Group

Literární novinky - Květnové novinky v Euromedia Group

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


I v měsíci květnu přináší Euromedia Group řadu zajímavých knih.

Seznam smrti

Frederick Forsyth

Nakladatelství Knižní Klub

Ve Virginii sídlí agentura TOSA, jejímž úkolem je hledat a zabíjet ty, kteří jsou pro Spojené státy natolik nebezpeční, že se ocitli na takzvaném Seznamu smrti. Právě na něm přibylo nové jméno: terorista přezdívaný Kazatel, který radikalizuje mladé muslimy a nabádá je k vraždám. Bohužel pro něj zabijí i vysloužilého generála námořní pěchoty, jehož syn patří k nejlepším lovcům lidí ve službách TOSA. Ten se své práci věnuje už šest let. Nezná jméno, podobu ani místo pobytu nového cíle. Kazatel z toho však udělal osobní záležitost. Hon začíná… Nový román Fredericka Forsytha, mistra politického thrilleru, předvádí autora opět ve skvělé formě!

Případy inspektora Gamache 1: Zátiší

Louise Pennyová

Nakladatelství Knižní Klub

Vražda a útulný kanadský venkov, kde se lidé doma ani nezamykají, to nejde příliš dohromady. Tím spíš, že se obětí stala vážená stará dáma a k násilné smrti došlo v lese, navíc překvapivým způsobem.
Armand Gamache, vrchní inspektor quebecké Sureté, který je k případu přivolán, však moc dobře ví, že i ta nejidyličtější místa na zemi mívají svá nebezpečná tajemství. „Na vraždě je zvláštní, že bývá spáchaná často desítky let předtím, než k ní skutečně dojde,“ říká gurmán Gamache a čtenáře čeká vskutku vybraná literární hostina. V pravém i přeneseném slova smyslu.

„Hvězdný debut“ – tak označili v Kirkus Reviews tuto detektivku, úvodní z dnes již devítidílné série vycházející ve 20 zemích, mnohonásobně oceněné (Agatha Award, Edgar Award, Barry Award, Anthony Award) a pravidelně zařazované mezi top tituly roku (New York Times, Publishers Weekly, People Magazine, Amazon).
A časopis Booklist dodává: „Knižní klenot…“

Manželský omyl

Jennifer Probstová

Nakladatelství Ikar

Některé věci se zřejmě nikdy nezmění. Například to, že Carina Conteová je v očích rodiny stále ještě malou holkou. Ačkoliv nedávno dokončila vysokou školu a nastoupila do nové společnosti svého staršího bratra Michaela. Shodou okolností se přesně v té době ujímá pozice ředitele společnosti Max Grey, Michaelův nejlepší kamarád a mimochodem také muž, do kterého byla Carina v dětství bláznivě zamilovaná. Max sice ví, že Carina je z mnoha důvodů „zakázané ovoce“, jenomže oba to k sobě přitahuje více, než by bylo v této situaci zdrávo. Když je po společně strávené noci přistihne Carinina matka, je jasné, že se podle staré italské tradice musejí vzít. Max je zoufalý, Carina rozzuřená, oba ale smýšlejí stejně – tohle se nemělo stát, tohle byl omyl…

Nástroje smrti 5: Město ztracených duší

Cassandra Clareová

Nakladatelství Knižní Klub

Démonka Lilith byla zničena a Jace unikl z jejího zajetí. Ale když jej lovci stínů přijdou zachránit, najdou jen krev a rozbité sklo. A zmizel nejen chlapec, kterého Clary miluje – ale zmizel i ten, kterého nenávidí, Sebastian, syn jejího otce Valentina: syn, který je odhodlaný uspět tam, kde jeho otec selhal, a srazit lovce stínů na kolena.
Clary se vydává úplně sama do srdce temnoty a hraje nebezpečnou hru, v níž sází nejen vlastní život, ale také Jaceovu duši. Je ochotná pro Jace udělat cokoli, ale může mu vůbec pořád důvěřovat? Nebo je skutečně ztracen? Jaká cena je příliš vysoká, dokonce i pro lásku?

Knihkupec

Mark Pryor

Nakladatelství Knižní Klub

Na březích řeky Seiny prodávají staré knihy – říká se jim bukinisté a patří mezi ně i Max. Toho však právě unesli, přímo před očima jeho přítele Huga Marstona, šéfa bezpečnosti na americkém velvyslanectví. Hugo zalarmuje policii, ta má ale zrovna plnou hlavu vraždy místního drogového bosse. A tak se Hugo pouští do pátrání sám. S pomocí bývalého kolegy ze CIA Toma se noří do případu, kde svou roli sehrají antikvariátní poklady nedozírné ceny i nepotrestané zločiny z válečné minulosti, to vše v elegantních kulisách přitažlivé, divoké a nebezpečné Paříže.

Do skonání času

Steel Danielle

Nakladatelství Ikar

Nejnovější kniha americké spisovatelky D. Steelové přináší dva příběhy velké lásky – producentky módních show Jenny a právníka Billa a s časovou prodlevou čtyřiceti let příběh amišské dívky Elizabeth a knižního nakladatele Boba. Je možné, že Elizabeth a Bob jsou Jenny a Bill, kteří se vrátili do nového života se šťastnějším koncem? Kniha potěší zejména milovnice jemně dramatické romantiky.

Ztracená naděje

Colleen Hooverová

Nakladatelství YOLI

Colleen Hooverová okouzlila čtenáře románem Bez naděje, příběhem toho, co se stalo, když dívka jménem Sky potkala dávno ztraceného přítele z dětství, Deana Holdera. S Holderovou pomocí odhalila Sky šokující rodinná tajemství a vyrovnala se s city a vzpomínkami, které v ní zanechaly hluboké jizvy. Bez naděje byl Skyin příběh. A ve Ztrácení naděje se konečně dozvíme pravdu o Deanu Holderovi.

Začínat od nuly

Jimi Hendrix

Nakladatelství Ikar

Kniha sestavená z autentických dobových rozhovorů a deníkových záznamů pomáhá vyvrátit spoustu mýtů a polopravd, které o Hendrixovi kolují, a předkládá ničím nepřikrášlenou osobní verzi jeho životního příběhu. Nejde ani tak o popis reálných událostí, jako spíše o zkoumání umělcovy vnitřní cesty a jeho názorů, které se postupem času proměňovaly a vyzrávaly. Díky této duchovní pouti, která tvoří jádro knihy, mají čtenáři možnost poznat skutečného Jimiho Hendrixe, geniálního amerického kytaristu, zpěváka a skladatele, který zemřel v pouhých sedmadvaceti letech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!