Předmajálesové dění včera odstartovalo předčítáním v pražském MHD

Předmajálesové dění včera odstartovalo předčítáním v pražském MHD

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Studentský Majáles je ještě poměrně daleko, předmajálesové dění ale právě startuje a je ve znamení koncertů, workshopů a autorského čtení. 

První předmajálesovou akcí byla tzv. Pantagrueliáda. Jedná se o předčítání pasáží z díla Francoise Rabelaise Gargantua a Pantagruel v dopravních prostředcích v centru Prahy. 

Nejbližší hudební akcí je zahajovací koncert předmajálesového dění, který se bude konat 11. dubna od 18:30 v DIVUS Café & Library s kapelami Džezvica a J!scream. Přednášku o historii Majálesů bude mít Tomáš Kavka z Centra pro studium populární kultury a další pamětníci. Džezvica je mladá pražská kapela, která sbírá inspiraci v hudbě Balkánského poloostrova. Není to však klasická balkánská dechovka, Džezvica má vlastní styl a vlastní interpretaci. Kapela zvládá i teskné balady i svižnější skladby. Typickým jejich znakem je charismatický ženský trojhlas. Oproti tomu J!scream opravdu dává za pravdu svému názvu. Pořádný rokenrolový nářez pěti studentů rozproudí všechny. Kluci se s hudbou vůbec nepářou, hrají spolu už tři roky a občas mezi scream nacpou i jódlování. Večer pak uzavřou StreetCulture djs. Více

Dalšími předmajálesovými akcemi jsou výtvarné workshopy, kde si můžete vyrobit transparenty nebo alegorické vozy do průvodu. Oba workshopy se uskuteční ve studentském klubu na Celetné 20, pokaždé v čase od 10:00 do 18:00 a to v datech 13. a 24. dubna. Barvy, papíry i další výtvarné potřeby a dobrá nálada budou všem k dispozici. FB event najdete zde.

Nezapomínáme ani na literaturu, proto se 17. dubna od 19:00 v Café v Lese uskuteční pásmo autorského čtení Jakuba Mazance a Mirka Diviše i jiných, 28. dubna také od 19:00 ve Standard Café vám budou předčítat Martin Hrnčíř a Kateřina Anima Dušková a další.

Apollonův Fest FHS - svátek tvořivosti, o nějž se starají převážně studenti FHS, se bude konat 23. dubna od 19:00 v dejvické Klubovně. Na své si přijdou milovníci literární tvorby, hudby, tance, výtvarného umění, divadla i krátkého filmu.

Jelikož hudbu a večírky má snad každý rád, 24. duben od desáté hodiny večerní bude patřit Předmajálesové noci. Chapeau Rouge oživí Kosmopiel, QOTA DJanes, Mary C. a jiní.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!