V neděli 2. února nabídne 10 kin živý přenos Ratmanského baletu Ztracené iluze

V neděli 2. února nabídne 10 kin živý přenos Ratmanského baletu Ztracené iluze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V neděli 2. února můžete v 10 kinech po celé ČR sledovat živé představení baletní hry Ztracené iluze nejtalentovanějšího choreografa současnosti Alexeje Ratmanského. Hra o marnosti pachtění se za slávou a bohatsvím. Symbol životních nadějí a iluzí ztělesní hostující superstar Diana Višněva. 

Alexej Ratmanský je v současnosti největší choreografický talent světa, šéf Bolšoj baletu (2004 – 2008), o něhož se ucházel i New York City Ballet a který si v současnosti užívá tvůrčí svobody jako rezidentní choreograf American Ballet Theater. Alexej Ratmanský pro Bolšoj vytvořil nový balet Ztracené iluze v roce 2011. Diváci Přenosů do kin uvidí balet v přímém přenosu krátce po návratu souboru z pařížského turné, kde Ztracené iluze okouzlily obcenstvo Palais Garnier.

Do českých kin pak Alexej Ratmanský převádí celovečerní dramatický balet s románovým námětem stejnojmenné knihy Honoré de Balzaca. Příběh o ambiciózním mladíkovi Lucienovi a marnosti pachtění se po slávě a úspěchu, pokud člověk na své cestě zradí sny a ideály. Dramaturgii baletu spoluvytvářel slavný francouzský herec Guillaume Galliene, člen Comedie Francaise. 

Přímý přenos Ztracených iluzí je jedinečnou příležitostí vidět baletní superstar Dianu Višněvu, balerínu American Ballet Theatre i Mariinského divadla, která ve Ztracených iluzích hostuje. „Je krásné se na ni dívat všemi způsoby, z každého úhlu – na její ladnost, ocelovou techniku a neuvěřitelně plastická záda zároveň.“ (New York Times, R. Sulcas) 

O Bolšoj baletu

Bolšoj balet je symbolem baletní dokonalosti. Získal si až mýtické renomé. Tradice souboru se odvíjí už od carského Ruska (1776). Ve 20. století si soubor vybrousil svůj typický až atletický styl a pyšní se hvězdnými tanečnicemi jako Světlana Zacharova (nedávno hostovala ve Státní opeře v Praze), Nina Kaptsova, Světlana Luňkina, Marie Alexandrová a tanečníky jako Ruslan Skvorcov, David Hallberg či Michail Lobukin. Virtuozitou si dobývají srdce diváků po celém světě již řadu let. Umělecký šéf Sergej Filin dokáže těžit z obrovské tradice souboru a přenášet ji do souvislostí moderní doby.

Kam na Ztracené iluze:

Praha, Kino Lucerna: www.kinolucerna.cz
Praha, Modřanský biograf: www.modranskybiograf.cz
Brno, Kino Art : www.kinoart.cz
Děčín, kino Sněžník : www.kinosneznik.cz
Jablonec nad Nisou, Kino Radnice: www.kinajablonec.cz
Náchod, kino Vesmír: www.kinonachod.cz
Olomouc, Kino Metropol: www.kinometropol.cz
Ostrava, Dům kultury: www.dkmoas.cz
Zlín, Velké kino: www.velkekino.cz
Jihlava, Kino Dukla: www.kinodukla.cz (23.2. záznam)

Vstupenky jsou k dostání na pokladnách kin a online prostřednictvím webových stránek jednotlivých kin.

Více na http://www.prenosydokin.cz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!