Muzikál Mamma Mia! bude konečně v české verzi! Premiéra se chystá na prosinec 2014

Muzikál Mamma Mia! bude konečně v české verzi! Premiéra se chystá na prosinec 2014

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pražské Kongresovém centrum ožije 12. prosince 2014 muzikálovým hitem Mamma Mia! Slavný muzikál zde totiž bude mít 12. prosince českou premiéru!

Jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů, založený na písních skupiny ABBA, se divákům představí v české premiéře v režii Antonína Procházky. Písně Super Trouper, Chiquitita, Money Money Money, The Winner Takes It All, I Have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen nebo Mamma Mia zazní v překladu s texty Adama Nováka. Čeština bude šestnáctým jazykem, kterým tento globální hit zazpívá.

Muzikál měl premiéru v Londýně v dubnu 1999 a ihned se z něj stal divácký šlágr. Uveden byl ve více než 270 městech po celém světě, představení navštívilo 54 miliónů diváků a utržil přes 2 miliardy dolarů. Velký úspěch slavila také filmová verze z roku 2008, ve které zazářili Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Amanda Seyfried nebo Julie Walters. Hudba z filmu byla oceněna mimo jiné Zlatým glóbem.

Mamma Mia! je muzikál s písněmi skupiny ABBA, který napsala britská dramatička Catherine Johnsonová. Název díla je odvozen od stejnojmenné písně Mamma Mia z roku 1975. Samotný příběh ale nemá s osudem švédského kvarteta nic společného. Děj je situován na řecký ostrov a vypráví příběh majitelky penziónu Donny, která chystá svatbu pro svou dceru Sofii.

Konkursy na obsazení rolí produkce plánuje na březen s tím, že se bude jednat o multigenerační nastudování, v němž se objeví i několik hvězd české populární hudby. Představení bude doprovázet živý orchestr.

Jednání o získání licence pro domácí uvedení vedla producentská společnost Dark style agency, s.r.o. déle než rok. Předprodej vstupenek v cenách od 390 do 1290Kč byl zahájen dnes v sítích Ticket Art Praha a Ticketportal po celé republice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!