Známe nominace 3. ročníku hudebních cen Vinyla

Známe nominace 3. ročníku hudebních cen Vinyla

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V kategorii Deska roku se v letošním roce sešly stylově různorodá formace. Skupina Houpací koně se pohybuje na domácí scéně od začátku devadesátých let. Po více jak dvaceti letech na okraji zájmu letos výrazněji zabodovala s albem Everest. Intimní zpověď generace čtyřicátníků bolí i fascinuje.

Na opačném spektru hudebních žánrů stojí mnohačlenná pražská improvizační skupina IQ+1. Soubor funguje na bázi volného sdružení, které se libovolně mění podle možnosti jednotlivých členů a také prostorů, ve kterých vystupuje. Skupina vydala nečekaně ucelenou desku IQ+1, která je rozkročená mezi noisem, ambientem ale i náznaky melodických struktur a jazzu.

Jakub König alias Kittchen propojuje své svébytné písničkářství s lo-fi zvuky a velkým množstvím nástrojů. Album Radio není rozhodně tak syrovou nahrávkou jako debut Menu, daleko více zaujme svojí pestrostí a zvukovou bohatostí. 

Čtveřici nominovaných kapel uzavírá skupina Vložte kočku, která na sebe poprvé výrazněji upozornila vítězstvím Malé Alternativy v roce 2011. Debutová deska TáTa naznačila, že Vložte kočku patří mezi největší naděje domácí alternativní hudby posledních let: nabídla originální mix mathrockového zvuku, elektrifikovaných houslí, rytmiky a abstraktně-osobních textů. Album SEAT je ve všech těchto rysech propracovanější a ucelenější a definitivně tak kapele potvrdilo status jedné z nejoriginálnějších skupin domácí hudby.

Nominace III. ročníku hudebních cen Vinyla

Deska

Kittchen – Radio (Červený kůň) http://www.youtube.com/watch?v=pdoSF19Hx78
Vložte kočku – SEAT (Landmine Alert) http://www.youtube.com/watch?v=sdRnFwcatcU
 

Objev

 

Počin / Událost

15hodinový koncert skupiny B4 http://www.youtube.com/watch?v=zl-R9vgXNPw
Aktivity klubu Neone http://vimeo.com/76695157#
 

Slavnostní vyhlášení III. ročníku Hudebních cen Vinyla se uskuteční 26. 2. 2014 v brněnském klubu Fléda. Slavnostní večer vedle samotného vyhlášení výsledků nabídne jako vždy především pestrý set koncertů na dvou scénách.

Více na: http://vinyla.cz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Fléda

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!