Hudební novinky na CD a DVD: Eddie Stoilow, Kabát, Pavel Bobek nebo Noc na Karlštejně

Hudební novinky na CD a DVD: Eddie Stoilow, Kabát, Pavel Bobek nebo Noc na Karlštejně

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Skupina EDDIE STOILOW právě vydala nové album. Deska se jmenuje Sorry! a propaguje ji singl Take It

Eddie Stoilow patří k nejvýraznějším novým kapelám posledních let. Předchozí alba jim vynesla nominace na hudební ceny televizních kanálů Óčko a Musiq1, skupina dostala pozvánku zahrát americké boxerské legendě Miku Tysonovi a koncertovat s One Republic, loni otevírala český dům na fotbalovém mistrovství Evropy. V polské Wroclavi si s Eddie Stoilow znovu zabubnoval i fotbalový brankář reprezentace Petr Čech, který je od roku 2011 čestným členem skupiny.

Další novinkou je legendární best of skupiny Kabát tentokrát v kompletu 2 CD a 1 DVD vychází v aktualizované, zremasterované podobě  a navíc v luxusním balení! Oproti komerčně veleúspěšnému původnímu vydání  jsou tentokrát na druhém CD všechny písně ve svých studiových verzích. Obě alba byla zremasterována. Kolekce je rozšířena o stejnojmenné DVD. Jubilejní edice je balena do digipacku se speciální povrchovou úpravou.

Trojdisk vychází jako první z akcí na oslavu 25 let, kdy Kabát hraje ve stejném složení. Vše vyvrcholí open air megakoncertem na Vypichu 13. září 2014.

Jako vzpomínka na českou hudební legendu Pavla Bobka vychází jeho poslední album v rozšířeném 2CD vydání.

Album Kruhy bylo již třetím společným dílem Pavla Bobka a producenta Luboše Maliny. Pánové na něj zařadili coververze písní E. Claptona, G. Cladwella, M. Holllidaye, Ch. Cornella, K. Kristoffersona, W. Nelsona ad. Otextovali je ostřílení  V. Poštulka, R. Křesťan, M. Černý ad. Jeden texty napsal sám P. Bobek. Původní písně pro něj složili Luboš Malina a Jiří Mašek. Zpěváka doprovázela kapela sestávající z hudebníků z Druhé trávy doplněná o Stevea Walshe a několik hostů. Žánrově se zde prolnuly klasická country, pop, rock, jazz a folk.

Druhé album – Hejno padlých andělů natočil Pavel Bobek v roce 1995 v produkci Vladimíra Poštulky, který zároveň otextoval i několik písní.  Jako hosté se na něm podíleli i Yvonne Přenosilová, Lída Nopová a Robert Křesťan. Dvojalbum vychází ve výpravném  digipacku.

NOC NA KARLŠTEJNĚ - 2013 LIVE to jsou VOJTĚCH DYK, MATĚJ RUPPERT, JAKUB PRACHAŘ, ONDŘEJ RUML, ZUZANA STIVÍNOVÁ, JAN MAXIÁN, JAN BUDAŘ, TEREZA ČERNOCHOVÁ, FRANTIŠEK SEGRADO, ČESKÝ NÁRODNÍ SYMFONICKÝ ORCHESTR pod vedením KRYŠTOFA MARKA

Filmová klasika v obsazení snů k nedožitým jubileím autorů - skladatele Karla Svobody (75) a textaře Jiřího Štaidla (70) a světová premiéra suity k legendární filmové pohádce Tři oříšky pro Popelku vycházejí na CD.

Více na: www.parlophone.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!