Do Prahy přijely panenky z celého světa. Výstava Doll Prague 2013 potrvá jen do neděle.

Do Prahy přijely panenky z celého světa. Výstava Doll Prague 2013 potrvá jen do neděle.

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Dnes startuje již druhý ročník zcela výjimečné prodejní výstavy uměleckých panenek, loutek a medvídků Doll Prague 2013. Výstava bude probíhat v prostorách Michnova paláce a Tyršova domu na pražském Újezdě, kde své umění představí vystavovatelé z celého světa.

Umělecké panenky jsou unikátním projektem sdružujícím umělce různých národností, které spojuje především cit pro umění, krásu a smysl pro detail. 

Každá z panenek je jedinečným uměleckým dílem. Svou osobitostí si panenky každým dnem získávají tisíce příznivců, kteří se stávají jejich vášnivými sběrateli, a tak vznikají unikátní soukromé sběratelské kolekce, z nichž některé bude možno zhlédnout právě na pražské výstavě. Kromě samotné výstavy budete moci navštívit i nově otevřenou panenkovou galerii v ulici Dlouhá 26, jež je u nás první svého druhu. Zde si můžete prohlédnout stálou expozici od známých tvůrců jako je izraelská autorka Elena Kunin či velmi populární Laura Scttolini, která vyrábí panenky pro hvězdy jako je Demi Moore či Celine Dion.

K tzv. panenkovým velmocím patří, jak již bylo zmíněno Spojené státy americké, kde stejně jako v Rusku či Japonsku dochází v posledních letech k největšímu boomu. Panenky se stávají velmi žádaným artiklem s vysokou uměleckou hodnotou. Mezi nejznámější sběratele těchto skvostů patří Demi Moore, Marie Osmond, Richard Simmons, Anita Pointer, Courtney Love, Annette Funicello, Britney Spears či John Wayne.

Kromě výstavy bude pro návštěvníky připravena celá řada doprovodných akcí. Těm nejmenším budou věnovány speciální workshopy zaměřené na ruční výrobu panenek a medvídků, které doplní i prodejní výstava populárních a originálních medvídků Teddy Bears. V prostorách výstavy si návštěvníci budou moci zakoupit zajímavé šperky, kabelky a jiné autorské doplňky přímo od výtvarníků.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!