Divadlo Petra Bezruče oslaví 17. listopad premiérou Havlovy hry Audience

Divadlo Petra Bezruče oslaví 17. listopad premiérou Havlovy hry Audience

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Do Ostravy se po dvaceti letech vrací dramatika Václava Havla. Jako speciální podzimní bonus sezóny připravuje Divadlo Petra Bezruče první ostravské uvedení Havlovy hry Audience. Premiéra se uskuteční symbolicky v předvečer 17. listopadu.

Premiérou jednoaktovky Audience se do ostravských divadel vrací dramatika Václava Havla. Divadlo Petra Bezruče v minulosti uvedlo Havlovy hry Vyrozumnění a Zahradní slavnost. Audience se však bude v Ostravě hrát poprvé. Premiéra bude uvedena v netradičním čase 23.00 hodin, symbolicky v době, kdy se přiblíží výročí Sametové revoluce. Paradoxně vtipnou hru o poněkud neúspěšných praktikách minulého režimu zahrají Norbert Lichý a Jiří Müller.

„Audience, Norbert Lichý a předvečer 17. listopadu. To jsou tři shody okolostí. Chtěli jsme oživit prostor komorní scény Márnice pravidelným uváděním menších scénických tvarů. Norbert Lichý na tuto výzvu reagoval tím, že přinesl text Audience,“ vysvětluje vznik nápadu zařadit Audienci na repertoár Divadla Petra Bezruče jeho umělecký šéf Štěpán Pácl a dodává: „Pro roli Sládka, jednu ze dvou postav Audience, je třeba mít herce jisté životní a herecké zkušenosti. V okamžiku, kdy se Norbert o Audienci zmínil, mi bylo jasné, že tu máme ideálního představitele. Stejně tak role Vaňka, intelektuála a disidenta, který se octne v pro něj neznámém prostředí malého pivovaru, si žádá specifický výběr. I tady Norbert Lichý věděl koho oslovit. Mistr světel JIří Müller je v případě Ferdinanda Vaňka přesnou volbou.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Petra Bezruče

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!