Pánové, oholit tvář a od zítra pěstovat knír. Začíná Movember!

Pánové, oholit tvář a od zítra pěstovat knír. Začíná Movember!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Do České republiky se již po páté vrací celosvětová charitativní akce Movember. Projekt si jako v minulých letech klade jasné cíle – šířit informovanost o závažnosti rakoviny prostaty, učinit z ní veřejně diskutované téma a upozornit tak na důležitost prevence.

Rakovina prostaty je v Česku nejčastější formou nádorového onemocnění u mužů. Každoročně onemocní pět tisíc Čechů a 1 600 jich nemoci podlehne. I přes tyto alarmující čísla úroveň informovanosti, porozumění a podpory boje proti rakovině prostaty výrazně zaostává za podporou boje za ženské zdraví. Pozornost k tomuto problému a mužskému zdraví přitahuje mezinárodní projekt Movember (složenina anglického slangového výrazu pro knírek a názvu měsíce listopad).

Letos Movember podpoří ze známých osobností například Tomáš Klus, David Svoboda, Jiří Menzel, Lukáš Langmajer, Jiří Langmajer, Vlasta Korec, Steve Lichtag, Michal Dvořák, Tereza Chlebovská, Mahulena Bočanová, Renata Langmannová a další.

JAK MOVEMBER FUNGUJE?

Prvním dnem v listopadu se jakýkoliv muž může zaregistrovat s čistě oholenou tváří na webové stránce Movember.com. V průběhu měsíce tito muži, známí jako Mo Bro, pečlivě pěstují svůj knír jako symbol Movemberu. Každá odpověď na neodvratnou otázku nové vizáže, znamená rozšíření informace o Movemberu, a tedy i riziku onemocnění.

Mo Bro se během 30ti listopadových dní stanou chodícími a mluvícími billboardy a přes jejich aktivity a slova se bude iniciovat soukromá či veřejná diskuze, která zvýší povědomí o často zanedbané tématice, což je mužské zdraví. Tím, že se podporovatelé Movemberu zaregistrují získávají možnost na svém kníru „vydělat“ peníze, které poté poputují do nadačního fondu Muži proti rakovině.

REGISTRACE NA WWW.MOVEMBER.COM

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!