Šimánkova diashow o Aljašce je velký relax

Šimánkova diashow o Aljašce je velký relax

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Zcela zaplněný sál KD Fórum v Třebíči vítal v pondělí 14. října 2013 známého cestovatele Leoše Šimánka, který na Vysočinu po dvou letech  přivezl Aljašku. Příznivci poutavého vyprávění a jeho diashow vítali Leoše Šimánka velkým potleskem. Putování po Aljašce – pobřeží Pacifiku, kam se vydal na neobyčejnou expedici společně s manželkou, dětmi a přáteli  a nezbytným průvodcem psem Daltonem na člunech panenskou přírodou Severní Ameriky předvedl v celé kráse. Jak je už jeho zvykem – vtipné slovo dokreslilo nádherné záběry z dobrodužné výpravy.

Při sledování snímků se tají dech a z diváka se alespoň na okamžik stane cestovatel. Leoš Šimánek představil báječnou show a jeho vyznání lásky k Aljašce se prolínalo dvouhodinovým programem, který je pěknou podívanou a výborným relaxem. Panoramatické snímky dokreslené krásnou hudbou člověka přenesou do vzdálených míst a komu by se zdála Aljaška jako místo jen plné ledu a sněhu, věřte, že tomu tak není. Šimánkova rodina na své cestě prožila nejen různé dramatické chvíle při setkání s grizzlym, ale vařili i marmelády, když se bavili sběrem jahod, borůvek nebo hub. Pochutnávali si na výborných lososech a krabech, navštívili krásnou krajinu zcela nedotčenou lidskou rukou nebo viděli vodopád Valdéz či šedesátikilometrový ledovec Columbia. Při nepříznivém počasí dokonce vyrobili člověče nezlob se a bavili se jeho hrou, jindy zase canastou. Za pouhé dva dny zdolali dvoutisícovku Mount Cooper. Z vrcholku mohli obdivovat štít Mout Quincy Adams.

Po setkání s kosatkami, lvouny, černými medvědy se zase obdivovali kráse zlatavé louky, která hýřila pestrobarevnými květinami, zejména pro Aljašku typickým tzv. indiánským štětcem nebo bavlníkovou květinou.

Na další zajímavost narazili při výjezdu ze zátoky Chilkat Inlet do fjordu Lynn Canal – úplný přírodní fenomén – sladká voda řeky ústící do zátoky se nepromíchávala postupně se slanými vodami oceánu, jak tomu obvykle bývá – ale byla vidět přímá linie mezi šedou říční a modrou mořskou vodou.

Cílem cesty, jež započala v přístavu Haines byl nejkrásnější záliv Aljašky – Prince William Sound. Setkání s krásnou faunou i flórou tohoto neobyčejného kouta planety, kde se led, voda i chladné počasí prolíná s nádhernou zelení a úžasným brzkým východem a pozdním západem slunce, to vše můžete zažít s Leošem Šimánkem v jeho velkoplošné panoramatické live-diashow, s níž navštěvuje města naší republiky ve svém turné.

Více info na www.leossimanek.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!