Festival Brikcius v říjnu představí Benjamina Brittena

Festival Brikcius v říjnu představí Benjamina Brittena

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Aktuální koncert Festivalu Brikcius tentokrát připraví VIOLONCELLOVÉ SUITY BENJAMINA BRITTENA v podání violoncellisty Františka Brikcia. Koná se ve čtvrtek 17. října 2013, od 19:30 hodin, v Domě U Kamenného zvonu.

Violoncellista František Brikcius zahraje Suity pro sólové violoncello od slavícího britského skladatele Benjamina Brittena (1913 - 1976) v kompletním provedení. Jako speciální přídavek uvede Britennovu skladbu Tema 'Sacher'.

Příští podzimní koncert "Festival Brikcius" - VIOLONCELLO A KLAVÍR II. (Giuseppe Devastato - klavír & František Brikcius - violoncello) se bude konat ve čtvrtek 21. listopadu 2013.

"Festival Brikcius" - 2. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Domě U Kamenného zvonu v Praze (jaro & podzim 2013), který letos připomíná 170. výročí narození českého violoncellisty a skladatele Davida Poppera, 140. výročí narození německého skladatele Maxe Regera, 100. výročí narození polského skladatele Witolda Lutosławského - 100/100 LUTOSŁAWSKI, 100. výročí narození britského skladatele Benjamina Brittena - BRITTEN 100 a Daniel Pearl World Music Days, se koná pod záštitou starosty Městské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého, pod záštitou radního Hl. města Prahy Václava Novotného, pod záštitou velvyslance Italské republiky J. E. Pasquale D'Avino, ve spolupráci s Městskou částí Praha 1 a s Galerií Hl. m. Prahy, v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí v Praze.

Koncerty se konají každý 3. čtvrtek v daném měsíci, od 19:30 hodin. Více informací je k dispozici na webových stránkách http://Festival.Brikcius.com.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Dům U Kamenného zvonu nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Dům U Kamenného zvonu

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!