FOTOEXPO 2013 - veletrh a festival současné fotografie

FOTOEXPO 2013 - veletrh a festival současné fotografie

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Více jak 30 předních českých a několik zahraničních fotografů uvede historicky první ročník jedinečné audiovizuální performance současné fotografie FOTOEXPO 2013, která se uskuteční 19. října v industriálních pražských Holešovicích   v 7 prostorách La Fabrika, RockOpera, Klub Mecca, Mollo 22, Expogalerie, hotel Extol Inn, Megapixel. Během jednoho dne mohou návštěvníci vstoupit do světa umělecké, reklamní, cestovatelské i reportážní fotografie.

Fotografové ocení akční uvedení firem s fototechnikou, softwarem a tiskem, fotoateliér a stage s profesionálními světly, workshopy a profesní prezentace. Na velkých plátnech i formou diskuze se představí přední české fotografické osobnosti: světová ikona Jan Saudek, fotograf, publicista a autor sci-fi v jedné osobě Ondřej Neff, držitel prestižního titulu Master QEP Ladislav Kamarád, výtvarník, pedagog a držitel titulu QEP Jan Pohribný, autor autentických černobílých snímků ze severních Čech Ibra Ibrahimovič, populární český zpěvák a fotograf vážek Dan Bárta, umělecký a portrétní fotograf zpracovávající fotografie klasickou cestou Vladimír Brunton a mladý umělecký, mezinárodně uznávaný fotograf Martin Stranka. Pestrý seznam fotografů bude doplněn reklamním fotografem Jiřím Turkem, který zde vystaví svůj ojedinělý fotografický projekt CityLAB, talentovaným instagramovým fotografem Jiřím Šiftařem, který již několik let žije a fotí v Londýně, předním českým fotografem divoké přírody Rostislavem Stachem či Adolfem Zikou a výběrem fotografií z jeho jedinečného projektu "Best of Week of Life".

Světová tvorba bude zastoupena výběrem projekcí z mezinárodního tvůrčího fotografického festivalu Fotojatka. Kromě klasiků se na veletrhu, v sekci FOTOFRESH, představí i noví autoři a studenti uměleckých škol, kteří svou osobitou a leckdy i provokativní tvorbou patří mezi to nejlepší, co nabízí současné fotografické trendy.

Událost bude obohacena bohatým doprovodným programem a mnoha soutěžemi. FOTOEXPO MARATON 2013 osloví talentované street fotografy a soutěž MISS FOTOEXPO 2013 fotomodelky se zkušenostmi s uměleckým nebo komerčním fotografováním. Diskuze o novinkách vizuální komunikace budou předmětem odborných seminářů a workshopů.  Milovníky kávy, fotografie a cestování potěší KAVÁRNA CESTOVATELSKÉ FOTOGRAFIE. Veletrh a festival FOTOEXPO 2013 vyvrcholí událostí ZLATÝ FOTON 2013, slavnostním předáním ocenění za celoživotní přínos vybrané osobnosti české fotografie.

FOTOEXPO 2013 pořádá společnost Terinvest ve spolupráci se dvěma desítkami produktových a více než šedesáti mediálních a odborných partnerů. Vstupenky na veletrh je možné zakoupit v předprodejní síti Ticketstream či v místě konání před samotným začátkem veletrhu. Více informací na stránkách veletrhu FOTOEXPO.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!