Muzikál Pomáda od září v Divadle Kalich

Muzikál Pomáda od září v Divadle Kalich 

Muzikálová legenda Pomáda z autorské dílny Jima Jacobse a Warrena Caseyho letos slaví 40 let od své premiéry na newyorské Broadwayi. Toto velké výročí si připomíná 28 nových produkcí ze čtyř kontinentů. Pražské Divadlo Kalich je jednou z nich.

Producent Michal Kocourek ve spolupráci s režisérem a choreografem Jánem Ďurovčíkem přivedli na českou scénu inscenaci, která si hned po premiéře vysloužila ta nejvyšší uznání. Premiérové představení zakončil dvacetiminutový bouřlivý potlesk stojícího publika, diváci se ostatně zvedali k potleskům už od druhé písně muzikálu.

Tvůrce pak zvlášť potěšila velká pochvala z úst majitele práv k muzikálu, amerického právníka Ronalda S. Tafta, který z titulu své funkce navštěvuje nastudování Pomády v nejrůznějších částech světa už několik desetiletí: „V Divadle Kalich jsem viděl možná nejmenší jeviště, na kterém kdy Pomáda byla hrána, a viděl jsem také ty nejlepší sólisty, jaké jsem kdy v životě měl možnost zhlédnout. Lepší než v Americe, Austrálii nebo kdekoli jinde v Evropě.“

Kdo si tato slova chvály zasloužil? Hlavní pár příběhu studentské romance na premiéře vytvořili Přemysl Pálek (Danny), který o svých kvalitách přesvědčil již v seriálu Poslední krok, a Nela Pocisková (Sandy) – slovenská Zpěvačka roku, herečka a tanečnice s nebývalým hlasovým rozsahem. V dalších rolích pak vycházející hvězda českého herectví Michaela Doubravová, finalista první řady SuperStar Tomáš Savka, finalista X-Factoru David Gránský, muzikálová stálice Jan Kříž a řada dalších.

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!