Priscilla, Den dětí a Praha pije víno. Týdenní tipy od 27. května do 3. června

Priscilla, Den dětí a Praha pije víno. Týdenní tipy od 27. května do 3. června 

Poslední květnový týden nám přinese vyhlášení výsledků výtvarné soutěže v GASKu, jazz v Chodovské tvrzi a festivaly jako například Divadelní Řečkovice či Metalfest. Vaše děti si mohou užít Dětský den s Jakubem Vágnerem a vy můžete navštívit tradiční akci Praha pije víno. Více kulturních tipů najdete v tomto článku.

Kunstkamera v GASKu

Galerie Středočeského kraje spolu se Středočeským krajem vyhlásily na začátku března 2024 krajskou výtvarnou soutěž Kunstakemra, která se váže k probíhající výstavě Disegno Interno – Eva Švankmajerová / Jan Švankmajer v GASK. Předmětem soutěže cílené na žáky základních a středních škol a také základních uměleckých škol bylo vytvořit koláž nebo animaci inspirovanou tvorbou Jana Švankmajera. Této výzvy se chopilo 410 žáků a studentů z 32 škol, kteří za necelé dva měsíce zaslali celkem 358 prací. Slavnostní vyhlášení vítězů Krajské výtvarné soutěže se bude konat 29. května v refektáři GASK za účasti zástupců Středočeského kraje a zástupců galerie. Vítězná díla budou vystavena až do 16. června v prostoru Vizuálních heren GASK.

Foto: Archiv GASK

Roberto Bossard Quintet

Švýcarský kytarista a skladatel Roberto Bossard sází na nejlepší tradici amerického moderního jazzu, do které ho zasvětil i samotný Joe Pass. Díky tomu se Chodovská tvrz ocitne 30. května někde v New Yorku a posluchači se vydají na výlet časem od soudobého jazzového mainstreamu až po éru bebopu a hard bopu.

Priscilla

V roce 1959 potkává čtrnáctiletá Priscilla Beaulieu v podání herečky Cailee Spaeny na vojenské základně o deset let staršího Elvise Presleyho v obsazení Jacoba Elordiho. Jejich setkání je osudové. Po boku krále rock'n'rollu na ni čeká život plný pozlátka a večírků, ale i hádek a citové manipulace. Držitelka Oscara Sofia Coppola představuje odvrácenou tvář popové ikony ve stylovém portrétu jednoho z největších milostných příběhů dvacátého století. Snímek vstoupí do českých kin 30. května.

Holki Nepomuk

Tři ze čtyř členek známé české hudební skupiny Holki vystoupí 31. května v Music club New York v Nepomuku. Zazní hity jako Jsi senzační, Letní ráno, Už mi nevolej nebo Vzpomínky zůstanou.

Metalfest Open-Air 2024

Plzeňský Metalfest oslaví třinácté narozeniny. Festival se uskuteční tradičně od pátku do neděle ve dnech 31. května až 2. června v amfiteátru Lochotín. Mez kapelami nebudou chybět například Five Finger Death Punch, Dimmu Borgir, Tarja a Makro Hietala, Eluveitie, Sonata Artica, Feurschwanz, Ice Nine Kills a další. 

Divadelní Řečkovice

V sobotu 1. června se uskuteční celodenní festival Divadelní Řečkovice. Je určen návštěvníkům všech věkových kategorií, jelikož nabídne pohádky pro ty nejmenší diváky, činoherní představení i muzikálový koncert z výběru světových skladeb. Divadelní Řečkovice vzdají poctu a vzpomínku významným řečkovickým rodákům z kulturního, divadelního a filmového prostředí, Eduardu Cupákovi a Gustavu Nezvalovi. Navíc tato kulturní akce není pouze o podpoře kultury a divadla, je ale také o potřebné pomoci handicapovaným dětem z Velvet smile.

Dětský den s Jakubem Vágnerem

V sobotu 1. června se na Katlově opět koná Dětský den rybářských slavností s Jakubem Vágnerem a rádiem Blaník. Na malé i velké návštěvníky čeká kromě přednášky a autogramiády Jakuba Vágnera například také vystoupení kapely Rádia Blaník, koncert herečky ze seriálu ZOO Sáry Milfajtové s kapelou, malování na obličej, tombola a mnoho dalšího.

Foto: Katlov Lakes

Letní parket Výrava

Od 31. května do 14. září se vystřídá na pódiu akce Letní parket Výrava hned několik kapel.  Zahájení se již v pátek ujmou Protheus, Komunál, Debill Heads a Alchymie.

 

Praha pije víno

Jubilejní desátý ročník největšího vinařského festivalu v centru Prahy zaměřeného na autentická vína z regionů bývalého Rakouska-Uherska se uskuteční 1. června v prostorách Novoměstské radnice. Tradičně se ho zúčastní několik desítek vinařů z Česka, Slovenska, Rakouska, Maďarska, Slovinska, ale i speciální hosté z Francie, Itálie či Gruzie. V ceně vstupenky je neomezená degustace u všech stánků a sklenička.

Foto: Novoměstská radnice

Rychtář Fest Hlinsko

Další ročník Léta s Rychtářem odstartuje opět jednodenním festivalem, a to 1. června. Ten nabídne historicky nejexkluzivnější program ve své dvacetileté historii. Do amfiteátru hlineckého pivovaru totiž zavítá hned několik oblíbených skupin najednou. Přivítat můžete Kryštofa, Rybičky 48, Pokáče, No Name či Wohnout!

Foto: čsfd.cz

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!