FOTOREPORTÁŽ z Open air festivalu

FOTOREPORTÁŽ z Open air festivalu90%

Open air festival je úspěšně za námi. Náš kulturní portál vám přináší foto přímo z místa konání v Panenském týnci.Návštěvnost byla přibližně jako v loni,tedy přes 20 tisíc návštěvníků.

Počasí nám celkem vyšlo,přestože bylo převážně zamračeno občas nás i sluníčko trochu ohřálo.

Na závěrečné tiskové konferenci nám bylo prozrazeno že letošní páteční hvězda OAF Fatboy slim byl nejdražším účinkujícím za celou dobu všech předchozích OA festivalů.Fatboy slim přijal pozvání na Open air díky kladným referencím od loňských headlinerů Chemical brothers.A ačkoliv někteří návštěvníci byli lehce zklamaní z jeho vystoupení,samotný Fatboy si ho prý skvěle užil.Dokonce byl velice spokojen i s cateringem.

Na tiskovce byl zmíňen i problém se kterým se při svém vystoupením potýkala Anna K  ,vypadával jí zvuk ve sluchátkách a nic neslyšela.To organizátoři považovali za drobný technický problém.

Poté následovala tisková konference s Amy Macdonald na které panovala skvělá atmosféra.Amy nám oznámila že ji inspiruje Bruce Springsteen a z hudebních skupin jsou její oblíbenci Beach boys.Padla i poměrně nečekaná a trošku srandovní otázka.Jeden novinář se Amy zeptal co má na krku.Amy se smíchem odpověděla že řetízek,za amulet ho nepovažovala,měla ho jen na ozdobu.

 Večer pak Amy Macdonald na pódiu předvedla že je opravdu skvělá zpěvačka.Ze zpěvaččiných úst zazněli známé starší songy a i některé z její nové desky.

Odpoledne na O2 stagei vystupoval Ivan Mládek.Velice mne potěšilo že si ho nenechalo ujít hodně lidí,převážně mladých.Pan Mládek si s sebou přivezl hosty Lenku Plačkovou a Milana Pitkina.Nadšení fanoušci je odměnili zpěvem známých písní.

Kapela Mandrage se zase rozhodla že spojí koncertování na OAF s natočením klipu k písni Diplomat.

Charlie straight nám předvedli že na pódiu jim to velice sluší a jejich songy dostávají lidi do varu.Myslím že není divu že právě je si vybrali na koncertování při zahájení olympiády v Londýně.

Please the trees jsem slyšela poprvé,a musím říct že mě hoši mile překvapili.Hlavně se mi velice líbilo že s nimi vystupovalo několik babiček.Tím chtějí upozornit na stáří,že i staří lidé můžou dělat vše co chtějí bez ohledu na jejich věk.Zpěvák této skupiny Václav Havelka koncert zpestřil tím že vběhl mezi fanoušky.Ti rychlejší toho využili a vyfotili se s ním.

Nakonec bych ráda zmínila Mando diao.Trošku nás pánové napínali svým pozdějším příchodem ale pak vtrhli na pódium a parádně to rozjeli.

Letošní Open air festival hodnotím kladně a už tedˇ se těším na přístí ročník který se bude konat opět druhý týden v srpnu 2013.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!