Valentýn, Nothing But Thieves a Zóna zájmu. Týdenní tipy od 12. do 18. února

Valentýn, Nothing But Thieves a Zóna zájmu. Týdenní tipy od 12. do 18. února 

Co nás čeká tento týden? Do Prahy přijedou Nothing But Thieves, v Ostravě vám osladí život Čoko fest, do kin míří Zóna zájmu, Studio DVA vám poví něco O ženách a napříč republikou zazní hudba z Pánu prstenů. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na valentýnské tipy. Tak jdeme na to!

Nothing But Thieves

Britská rocková skupina Nothing But Thieves se předvedla českým fanouškům již v minulém roce na festivalu Rock for People. Nyní se do České republiky vrací, a to do Fora Karlín, který mají v plánu ovládnout svým agresivním rockem i citlivějšími popovými melodiemi. Buďte u toho 16. února.

Zóna zájmu

Rudolf, Hedwiga a jejich čtyři děti žijí ve velkém domě s krásnou zahradou. Každý den slaví společnou večeří, vzpomínají na milovanou Itálii, užívají si víkendové výlety k vodě a procházky s přáteli. Zpoza zdí jejich domova se však ozývají znepokojivé zvuky a občas něčí zoufalý křik. Rudolf Höss je totiž velitel koncentračního tábora v Osvětimi.

Mrazivý snímek Jonathana Glazera o banalitě zla si díky svému výjimečnému zpracování odvezl Velkou cenu z festivalu v Cannes.

Valentýnské zážitky

Hledáte inspiraci na dárky k Valentýnu? Co takhle kulturní zážitek! Se svým vyvoleným nebo vyvolenou můžete vyrazit do divadla, na koncert, romantickou plavbu lodí, na speciální valentýnské menu, anebo třeba do tropického skleníku Fata Morgana. Tipů na last minute zážitky tu máme celou řadu!

Foto: Botanická zahrada Praha

Lord of the Rings

Lords of the Sound vyrazí na dobrodružnou cestu po české zemi. Na svých zastávkách v Hradci Králové, Zlíně, Ostravě, Praze a Českých Budějovicích otevřou prostřednictvím hudby fantastický svět hobitů a elfů! Od veselých melodií Kraje přes nádherné lyrické písně elfů až po hrozivé zvuky Mordoru... To je Oscarem oceněná hudba Howarda Shorea, napsaná pro slavnou filmovou trilogii Pán prstenů, která zazní v podání orchestru Lords of the Sound.

Foto: InnervisionTeam

Čoko Fest v Ostravě

Milovníci čokolády slyšte! Fantastická čokoláda na vás čeká v Ostravě na Výstavišti Černá louka od 16. do 18. února. Populární Čokofest nabídne různé čokolády a cukrovinky, ale také vás přiučí vaření s čokoládou. Návštěvníci letošního Čokoládového festivalu se mohou těšit také na velkou atrakci: největší balónkovou výstavu v České republice!

Praha zítra? Vltavská filharmonie

Jeden z nejočekávanějších projektů, který má vzniknout v příštím desetiletí. Budova Vltavské filharmonie, jejíž koncertní sál má splňovat světové standardy, by se mohla začít stavět již v roce 2027. Vltavská filharmonie by se pak měla veřejnosti otevřít v roce 2032.

Mezinárodní architektonickou soutěž vyhrálo dánské studio Bjarke Ingels Group, a to v konkurenci 115 týmů z 25 zemí. Soutěžní návrh architektonické studie Vltavské filharmonie si nyní mohou prohlédnout návštěvníci CAMPu (Centrum architektury a městského plánování), a to až do 18. února.

Foto: CAMP

Vše o ženách

Myslíte si, že o ženách víte všechno? Něco možná ano, něco vás ale možná šokuje. Přijďte se přesvědčit do Studia DVA na Malou scénu, kam míří premiéra oblíbené komedie chorvatského autora Mira Gavrana. Čekat tu budou tři herečky, pět příběhů a nepočítaně zábavy...

Po stovkách úspěšných repríz inscenace Vše o ženách z roku 2007 se nyní vrací v novém nastudování. V hlavních rolích se představí Anežka Rusevová, Kristýna Badinková Nováková, Monika Zoubková.

Zdroj: Studio DVA

Úvodní foto: Instagram InnervisionTeam

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!