Elektronická hudba ovládla Ostravu. Co přinesl letošní Beats for Love?

Elektronická hudba ovládla Ostravu. Co přinesl letošní Beats for Love? 

Největší festival elektronické taneční hudby ve střední Evropě Beats for Love je u konce. Devátý ročník přivítal více než 480 umělců a desetitisíce fanoušků. Hlavními hvězdami byli kanadský DJ Deadmau5 a dvojice nizozemských producentů Hardwell a Tiësto.

Kroky milovníků elektronické a taneční hudby tento týden mířily do Ostravy. Od 5. do 8. července tu totiž industriální areál Dolních Vítkovic znovu hostil největší festival elektronické hudby Beats for Love.

Beats For Love 2023

První festivalový den minulého ročníku spláchla voda. Silné bouřky způsobily značné škody v celém areálu a vynutily si jeho částečné uzavření. Tento rok se bouřkové mraky stahovaly nad prvním festivalovým dnem také, krátkou průtrž mračen ovšem pořadatelé zvládli a další "zkoušky vodou" už naštěstí nepřišly. Hudební program tak mohl začít pouze s drobným zpožděním, ale zato ve velkém stylu.

Fanoušky nejprve roztančily švédské hip hopové legendy Looptroop Rockers a brzy se přidaly i další hvězdy, například britští umělci Metrik, Koven nebo The Prototypes. Na hlavní LOVE stage předvedl pořádný "hype" britský producent James Hype, který si na vystoupení vyžádal baníkovský dres. Pořadatelé mu tak nechali vyrobit jeho vlastní osobní dres se jménem Hype a jeho oblíbeným číslem 8 na zádech. Příchod Jamese na jeviště v dresu fotbalového Baníku Ostrava odstartoval velké nadšení, které trvalo po celou dobu jeho vystoupení.

Beats For Love 2023

A to se na vystoupení teprve chystal hlavní headliner prvního dne, očekávaný DJ Hardwell. Nizozemská superhvězda, která se na pódia vrátila po delší odmlce, nabídla strhující představení, které se vystupňovalo až k závěrečnému pompéznímu ohňostroji. Atmosférou festivalu byl uchvácen i samotný Hardwell, a tak místo cesty na další zastávku svého turné se ještě zdržel ve vítkovickém areálu, aby nad ránem nečekaně odehrál hodinovou show po boku krajana a kamaráda Maddixe na Future stagi.

Na úspěšný první den skvěle navázal i den druhý. Na hlavní LOVE stagi se ve čtvrtek představil jediný kazašský držitel ceny Grammy Imanbek. Poté následoval zřejmě nejznámější D&B DJ světa, Brit Sub Focus, který fanoušky svou energickou show připravil na zlatý hřeb večera - na vystoupení Kanaďana Deadmau5. Deadmau5e lákali do Ostravy 6 let a až letos se zadařilo. Deadmau5, vlastním jménem Joel Zimmerman, se na plakátech schovává v masce myšáka, ovšem pro fanoušky na Beats for Love v zápalu show svou tvář odkryl a vyšplhal na stůl pódia. Mimo hlavní stage publikum učarovali i Eats Everything na Evropa 2 House Square, či nizozemské duo Tinlicker na Future Stage.

Beats For Love 2023

Třetí den desetitisícové davy rozparádil slavný Brit D&B DJ Wilkinson. Svůj světoznámý hit Afterglow předvedl na samotný závěr hodinové show, kterou podpořil navíc ohňostrojem. To ale nebyl jediný úspěch předposledního festivalového dne. Nadšený potlesk zněl Dolními Vítkovicemi i po vystoupení kanadského hudebníka Apasheho kombinujícího klasickou a elektronickou hudbu. Jeho show plná autorských skladeb z filmů John Wick nebo Rychle a zběsile nadchla návštěvníky stejně jako závěrečné divoké Australanky Nervo. Milovníky tvrdších stylů potěšili na Harder Styles stage Norové Da Tweekaz, na Future stage zase zazářil Nizozemec Zonderling.

Poprvé se na programu Beats for Love objevila i konference Talking Beats. Její moderátor, populární slovenský DJ EKG, během více než tříhodinového programu řešil různá témata – od vývoje techna přes duševní zdraví umělců až po zákulisí festivalových příprav. První ročník Talking Beats předčil očekávání, což se ukázalo na naprosto zaplněném sále.

Beats For Love 2023

Velkolepé finále sobotního, a zároveň posledního festivalového dne, se neslo v duchu  vystoupení DJ Tiësta. Legendární nizozemský umělec byl jedním z hlavních tahounů, a i díky němu poslední den skončil zcela vyprodaný. Tradičně populární zůstala Drum&Bass Ostrava!!! stage, a skvělou show předvedlo i německé duo Cosmic Gate na Future Stage.

V sobotu nakonec dorazilo 42 tisíc návštěvníků a v součtu celého festivalu přes 150 tisíc lidí. Laťka Beatsů je tak nastavena proklatě vysoko, přitom příští rok by mohl být ještě výjimečnější - už jen proto, že bude slavit kulaté desáté narozeniny. Co si pořadatelé festivalu pro návštěvníky příští rok připraví je zatím ve hvězdách. Jisté je ale jedno - "People of love" znovu oslaví svátek elektronické hudby v Ostravě od 3. do 6. července 2024.

Úvodní foto: Beats for Love 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!