Ostravské srdce bilo pro elektronickou hudbu. Aneb velký comeback Beats for Love 2022

Ostravské srdce bilo pro elektronickou hudbu. Aneb velký comeback Beats for Love 2022 

Tři roky. Tak dlouho fanoušci taneční a elektronické hudby museli čekat na další hudební nálož festivalu Beats for Love v jeho nelimitované verzi. Letos se konečně dočkali - a pořadatelé je za to čekání odměnili opravdu silným line-upem, který lákal na řadu zvučných jmen. Letošními největšími tahouny byli Armin van Buuren, Alan Walker, Vini Vici, Timmy Trumpet a také Alle Farben.

Ostravské Dolní Vítkovice po delší přestávce hostily největší festival elektronické hudby Beats for Love. Od 1. do 4. července tak do Ostravy zamířili milovníci elektronické a taneční hudby z celé České republiky i zahraničí. Už první festivalový den byl pro pořadatele zkouškou ohněm. Z vysokých teplot se urodily silné bouřky, které způsobily částečné uzavření areálu, vyplavení stages a Love village i poškození techniky Drum & Bass Ostrava!!! stage, která znovu otevřela až následující den. 

Foto: Kateřina Antoš - Photography

"People of love" ovšem na festival nezanevřeli a s velkým očekáváním se v pozdějších hodinách či v následujících dnech vraceli do areálu užít si svátek elektronické hudby naplno. První den přinesl, kromě rozmarů počasí, zejména první velkou hvězdu - belgického producenta a DJe Lost Frequencies. Ten hlavní scénu Love stage rozezněl v deep a tropical housu a rozproudil publikum, které zaplnilo téměř celou plochu před hlavní stagí. A nasadil laťku zatraceně vysoko.

Sobotní den již od samého začátku slavil úspěchy. Nejprve slovenský raper Gleb zaplnil celou Love stage, což se do té doby na Beats for Love nepodařilo žádnému československému interpretovi. Očekávaný hitmaker Alle Farben z Německa tento úspěch zopakoval. To ovšem nebylo žádné překvapení, Alle Farben totiž na Beats for Love zaválel již v roce 2019. Velkým tahounem byl i anglický DJ Sub Focus, jedna z největších hvězd D&B. I ten se vrátil na hlavní stage Beats for Love po čtyřech letech.

Po páteční apokalypse na Drum & Bass Ostrava!!! stagi nakonec i tato scéna mohla v sobotu přivítat další umělce - rozproudili ji kanadský producent a DJ René LaVice a po něm Black Sun Empire s Multiplexem.

Hrál jsem všude po světě, ale to, co jsem zažil dneska v Ostravě, bylo neuvěřitelné.

Armin Van Buuren
 

Třetí festivalový den se nesl hlavně ve stylu drum&bass a reggae. Poprvé třeba dorazila legenda reggae Serial Killaz. A tu největší show přivezl na závěr dne fenomenální australský Timmy Trumpet. Ten si pro Beats for Love připravil exkluzivní set s nezapomenutelnou show včetně světelných efektů a ohňostroje.

Foto: Kateřina Antoš - Photography

Velké festivalové finále 4. července přinesl hlavního headlinera celého festivalu Armina Van Buurena. Tento nizozemský trancový král přivedl dav do varu a skutečně potvrdil, že patří k těm nejlepším DJům a producentům na světě. Ještě předtím ovšem zahrály další velké hvězdy současné taneční scény - Alan Walker a Andy C.

I přes počáteční peripetie s extrémním počasím tak byl festival Beats for Love 2022 jedním z nejsilnějším v historii. A konec Beats for Love 2022 byl skutečně epický. Tomu odpovídala i návštěvnost - poslední den festivalu zavítalo do areálu 43 tisíc lidí. Beats for Love letos znovu potvrdil, že umí v kulisách Dolních Vítkovic vykouzlit pomocí rozmanitých umělců z různých koutů světa nezapomenutelný zážitek. A příští rok znovu: zapiště si datum 5. - 8. července 2023.

Foto: Kateřina Antoš - Photography

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!