SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na houslového virtuose Davida Garretta

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na houslového virtuose Davida Garretta 

Houslový virtuos s rockovou duší. David Garrett přiveze svou show na zámek Slavkov u Brna, a to 11. srpna. Znovu bude bořit hranice mezi klasikou a popem. Zapojte se do soutěže a získejte volný vstup na jeho unikátní vystoupení!

David Garrett je německý houslista, který se proslavil svou schopností spojovat klasickou hudbu s populárními žánry. Je skutečným houslovým mágem – dokáže totiž zahrát 13 tónů za sekundu, a tak byl v letech 20082010 držitelem Guinnessova rekordu jako nejrychlejší houslista světa. I díky tomu je David Garrett často přirovnáván k Paganinimu, kterého mimochodem také ztvárnil v autobiografického filmu Ďáblův houslista (Paganini: The Devil's Violinist) režiséra Bernarda Roseho.

Garrett je držitelem 25 zlatých a 17 platinových ocenění a jeho alba se prodávají po celém světě. Po úspěšném turné Alive – my Soundtrack v roce 2022 otevírá David Garrett novou kapitolu s příznačným názvem Iconic. Album je inspirováno legendárními houslisty, jejichž díla Garretta nadchla už jako dítě. Hudbu od Bacha, Schumanna, Dvořáka a mnoha dalších zpracoval David spolu s orchestrem Francka van der Heijdena pro housle, kytaru a orchestr.

Pokud chcete vyhrát 2 vstupenky, prověřte si, jak dobře znáte famózního hudebníka, a odpovězte SPRÁVNĚ NA VŠECHNY TŘI OTÁZKY:

Kolik tónů dokáže Garrett zahrát za jednu vteřinu?

a) 15

b) 13

c) 10

Kdo daroval Davidovi jeho první housle značky Stradivari?

a) Ida Haendel

b) Alžběta II.

c) Richard von Weisäcker

Jak se jmenuje jedna z nejoblíbenějších skladeb Davida Garretta?

a) Danse Macabre

b) Iconic

c) Fragile

Správnou odpověď na soutěžní otázku nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu, nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište DAVID GARRETT). Výherce vyhlásíme 5. července. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Facebook David Garrett

 

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Zámek Slavkov - Austerlitz nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!